Για αναζήτηση δημοσιεύσεων αλλά και h-index των μελών του τμήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:
WOK
Περισσότερες πληροφορίες για το h-index και πως ο δείκτης αυτός μετρά την αξία των ακαδημαικών μπορείτε να βρείτε στο κείμενο αυτό.
Ερευνητικό Έργο (Δείτε εδώ)
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ο δρόμος για τα εντομάλευρα και τη χρήση τους στη χώρα από τη Ζωική Παραγωγή ανοίγει από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΈχουμε πει. Ξέρουμε από τρόπους, η ευγένεια υπερχειλίζει βρίζοντας ασύστολα άλλους, εκφραζόμενοι υποτιμητικά για το διαφορετικό, επισπεύδοντας σε ανδραγαθήματα για υποβάθμιση της δουλειάς των άλλων, ακόμα κλίνοντας την οσφύ έως το σημείο να […]
Ερευνητική εργασία 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑOι συνήθεις ύποπτοι εμφανίστηκαν ξανά με τις καμελίνες τους, τη ριγανούλα, τα σκόρδα και το αειθαλές κρίταμο, αλλά με δύο μορφές περιτυλίγματος, σε υδατικό διάλυμα ή ενσωματωμένα […]
Εργασία ΟΜΕΓΑ 3 λιπαρά οξέα και πρόβειο γάλα 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ επίδραση της φυσικά εμπλουτισμένης διατροφής του προβάτου με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική του σύσταση και στο μικροβίωμα του γάλακτος.Σας έχω νέα. Μήπως γνωρίζαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε ειδικά χαρακτηριστικά του πρόβειου γάλακτος με βάση τη διατροφή των προβάτων; Αν […]
Γίδινο γάλα | δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2023
ΤΟ ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣΜια επιστημονική δημοσίευση δεν έχει το σκηνικό του Χόλυγουντ και του ενδιαφέροντος από ευρύ κοινό αλλά όταν πρόκειται για τη γιδοτροφία που η χώρα έχει το 35% των γιδιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τρίτη σε […]
Eργασία για την μικροβιοανθεκτικότητα 2023
Η ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣΗ αύξηση της μικροβιακής αντοχής με την πάροδο των ετών έχει καταστεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, οδηγώντας στην αναπόφευκτη ανάπτυξη εναλλακτικών αντιμικροβιακών παραγόντων που απευθύνονται σε ανθρώπους και ζώα με την έννοια της […]
Επίδραση των ΑΦΦ στο λίπος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑΝJINGΠάλι εδώ είμαστε παραμονές εκλογών! Το ερώτημα που πρωταγωνιστεί είναι εάν υπάρχει λίπος στην Ελληνική κοινωνία και είναι όλοι ορατά ή αόρατα ευτυχισμένοι, ή υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η πλειονότητα είναι λιπόσαρκοι και τείνουν προς τη δυστυχία. Εμείς το παραφράσαμε λίγο το δίλημμα […]
Tissue origin matters αντιπρύτανη Γ.Π.Α.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΓΙΑ Ο ΖΩΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥΑς αλλάξουμε ύφος αλλά όχι ήθος, 2023 έτους γαρ, αλλά και πεδίου έρευνας, αλλά όχι και έρευνα από αυτή που διακαώς επιθυμούμε αλλά είναι δύσκολο να ολοκληρώσουμε μόνοι μας. Eίναι γνωστό ότι το παραγόμενο κολλαγόνο κρατά τη μνήμη του ιστού που προήλθε. Πάνω σε […]
Η επιτομή της κυκλικής οικονομίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΧΟΙΡΩΝΗ επιτομή της κυκλικής οικονομίας. Μια σύνθετη δουλειά όπου τα υποπροϊόντα σημαντικών κλάδων της Ελληνικών τροφίμων που έχουν και υψηλό ρυπαντικό φορτίο επεξεργάζονται με μοναδικό τρόπο για να σχηματίσουν ένα πρωτότυπο ενσίρωμα. Αφού λοιπόν μετατρέψουμε το άχρηστο σε χρήσιμο, το χορηγούμε στα […]
Διαγωνισμός Καινοτομίας 2023
Διαγωνισμός Καινοτομίας 2023 Υποβολή επιχειρηματικών ιδεών – Λήξη προθεσμίας: 07 Μαΐου Οι αιτήσεις μόλις άνοιξαν και μπορείς να δηλώσεις τη συμμετοχή σου εδώ: https://forms.office.com/e/ejszjWFNWQ Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας 2023 απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα. Ο διαγωνισμός δεν επικεντρώνεται […]
Επίσκεψη του Τμήματος Γεωπονίας του Π. Ιωαννίνων στην Άρτα και τελική ημερίδα του κοινού ερευνητικού έργου Green poultry Meat Antifree στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κρέατος Κοτόπουλου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων στις 8 Ιανουαρίου του 2023
Άνοιξε η χρονιά με χαρές και εκδρομική διάθεση καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί με την τελική ημερίδα του ένα ερευνητικό έργο που η σημασία του για όσους το κατανοήσουν είναι μοναδική για τη πτηνοτροφία της χώρας! Ροβολήσαμε λοιπόν για το εργοστάσιο επεξεργασίας κοτόπουλου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και την πειραματική μας μονάδα για να κλείσουμε με τα […]