Skip to content
Menu

Υδατοκαλλιέργειες – Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών

ΦΕΚ Ίδρυσης ΠΜΣ και Τροποποίησης

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) Υδατοκαλλιέργειες – Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών (M.Sc. in Aquaculture – Aquatic Animal Health) του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σύμπραξη με το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει ως αντικείμενο την ειδίκευση επιστημόνων πτυχιούχων γεωτεχνικών επιστημών και άλλων εφαρμοσμένων επιστημών στον ευρύτερο τομέα των υδατοκαλλιεργειών (διαχείριση υδρόβιων οργανισμών και υδάτινου περιβάλλοντος, πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, βελτίωση τελικού προϊόντος).

Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:

Κατάρτιση αποφοίτων (κυρίως γεωτεχνικών και βιολογικών επιστημών) με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις των υδατοκαλλιεργειών.
Κατανόηση των βασικών αρχών βιολογίας, φυσιολογίας και ευζωίας των κυριότερων εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών σε σχέση με τις διακυμάνσεις της ποιότητας του υδάτινου περιβάλλοντος και τις απαιτήσεις του συστήματος εκτροφής.
Κατανόηση της ευρύτερης φιλοσοφίας των μεθόδων πρόληψης και της εφαρμοσμένης θεραπείας νοσημάτων υδρόβιων οργανισμών ανά στάδιο ανάπτυξης.
Κατανόηση της ανάγκης σεβασμού των μεθόδων προστασίας και των τρόπων παρέμβασης στο περιβάλλον εκτροφής των υδρόβιων οργανισμών.
Διαχείριση επιχειρήσεων και κατανόηση βασικών αρχών οικονομίας ζωικών εκμεταλλεύσεων.
Εφαρμογές συστημάτων ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία και στο τελικό προϊόν.
Προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.
Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.vet.uth.gr/?page_id=2460, Επικοινωνία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πρόγραμμα σπουδών Ε’ κύκλου: Α εξαμήνο Β εξαμήνο Γ εξαμήνο

Διδάσκοντες: Α εξάμηνου Β εξάμηνου Γ εξάμηνου