Για αναζήτηση δημοσιεύσεων αλλά και h-index των μελών του τμήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:
WOK
Περισσότερες πληροφορίες για το h-index και πως ο δείκτης αυτός μετρά την αξία των ακαδημαικών μπορείτε να βρείτε στο κείμενο αυτό.
Ερευνητικό Έργο (Δείτε εδώ)
Το έργο του Τμήματος o δρόμος του τυριού αποκτά διεθνή εμβέλεια
Ο δρόμος του τυριού αποκτά διεθνές κύροςH τελευταία ημερίδα του έργου cheese-cult που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του «Eqrem Çabej» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Επικεφαλής το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων- ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οργάνωση Αργυρώ και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου «Eqrem Çabej».Οι δυνατότητες συνεργασίας των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας και Αλβανίας είναι εξαιρετικές […]
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EAAP LYON 2023
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-2ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΛΥΩΝ ΓΑΛΛΙΑΗ μεγαλύτερη Ελληνική παρουσία στο μεγαλύτερο διεθνώς Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό συνέδριο Επιστήμης της Ζωικής παραγωγής με έξι εργασίες, προφορικές παρουσιάσεις και poster. Eδώ στη Λυών συζητούν αυτά που έχουν γίνει ήδη για μια ζωική παραγωγή φιλική στις περιβαλλοντικές αξίες, στην […]
EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRIENTS 9-2023
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRIENTS. OIΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣΟ ρόλος της δίαιτας και της Ελληνικής διατροφής στην ενίσχυση του ανοσολογικού συστήματος και η επίδρασή […]
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟ TENEBRIO MOLITOR ΣΤΙΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ 9-2023
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ANIMALSΜε τις βροχές μπλέξαμε και εμείς με τον θαλάσσιο κόσμο, αυτός δεν κινδυνεύει από πλημμύρες, είπαμε λοιπόν να τον φροντίσουμε, ταΐσαμε με εντομάλευρο τις τσιπούρες αντί για ιχθυάλευρο που μάλιστα παράχθηκε από υποστρώματα φυτών που είχαν εμπλουτιστεί με ειδικά Ελληνικά αρωματικά φυτά. Ελέγξαμε τους ζωοτεχικούς δείκτες, […]
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑGRONOMY 2023
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝTην ταχύτητα του φωτός ακολουθούμε και στο εργαστήριο. Η μία που εξηγεί το ρόλο της διατροφής με υποπροϊόντα της φυτικής και ζωικής παραγωγής στην παραγωγή ενσιρωμάτων για τα μηρυκαστικά. Το έργο Ιnterreg ΙVΕλλάδα Ιταλία με επιστημονικό υπεύθυνο το Τμήμα Γεωπονίας της Άρτας και συνοδοιπόρους το Πανεπιστήμιο του […]
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Υποπροϊόντα αγροτικής παραγωγής και μικροβιωμα του χοίρου 9-2023
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΠεριοδικό Microorganisms. Διαυγάζεις τα θολά νερά για το πως μια ευτελής διατροφή από υποπροϊόντα της Ελληνικής φυτικής και ζωικής παραγωγής (κατσίγαρο, οινολάσπη και τυρόγαλα αποπρωτεϊνωμένο) αλλάζει το μικροβίωμα του εντέρου στον χοίρο. Στην ηλικία του απογαλακτισμού μέχρι την προπάχυνση. Την χορηγεις με το όχι ευκαταφρόνητο 10% στο τελικό […]
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ο δρόμος για τα εντομάλευρα και τη χρήση τους στη χώρα από τη Ζωική Παραγωγή ανοίγει από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΈχουμε πει. Ξέρουμε από τρόπους, η ευγένεια υπερχειλίζει βρίζοντας ασύστολα άλλους, εκφραζόμενοι υποτιμητικά για το διαφορετικό, επισπεύδοντας σε ανδραγαθήματα για υποβάθμιση της δουλειάς των άλλων, ακόμα κλίνοντας την οσφύ έως το σημείο να […]
Ερευνητική εργασία 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑOι συνήθεις ύποπτοι εμφανίστηκαν ξανά με τις καμελίνες τους, τη ριγανούλα, τα σκόρδα και το αειθαλές κρίταμο, αλλά με δύο μορφές περιτυλίγματος, σε υδατικό διάλυμα ή ενσωματωμένα […]
Εργασία ΟΜΕΓΑ 3 λιπαρά οξέα και πρόβειο γάλα 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ επίδραση της φυσικά εμπλουτισμένης διατροφής του προβάτου με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική του σύσταση και στο μικροβίωμα του γάλακτος.Σας έχω νέα. Μήπως γνωρίζαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε ειδικά χαρακτηριστικά του πρόβειου γάλακτος με βάση τη διατροφή των προβάτων; Αν […]
Γίδινο γάλα | δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2023
ΤΟ ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣΜια επιστημονική δημοσίευση δεν έχει το σκηνικό του Χόλυγουντ και του ενδιαφέροντος από ευρύ κοινό αλλά όταν πρόκειται για τη γιδοτροφία που η χώρα έχει το 35% των γιδιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τρίτη σε […]