Skip to content
Menu

EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRIENTS 9-2023

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRIENTS. OIΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο ρόλος της δίαιτας και της Ελληνικής διατροφής στην ενίσχυση του ανοσολογικού συστήματος και η επίδρασή τους στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου μέσω διαχείρισης του εντερικού μικροβιώματος. Ποια τρόφιμα η συνδυασμοί τροφίμων δημιουργούν δυσβίωση η ευβίωση στην εντερική μικροχλωρίδα και πως βακτηριακοί πληθυσμοί και εν γένει το ευεργετικό μικροβίωμα συμβάλλουν στη λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση των φλεγμονωδών διαδικασιών. Περιοδικό Nutrients και συνέργεια με συναδέλφους από Πακιστάν και Κίνα. Ελπίζω να γίνει κατανοητό ότι τα Ελληνικά τρόφιμα πρέπει να πάρουν άλλη κατεύθυνση, τα συστήματα παραγωγής να είναι διακριτά και ιδιαίτερα για το παραγωγικό τους πρότυπο και τα ποιοτικά τους κριτήρια, διότι ο άνθρωπος έχει πλέον διαφορετικές ανάγκες από μια απλώς ανώνυμη διαθρεπτική τροφή. Αυτά που δουλεύουμε από το 2004, πρωτογενή συστήματα ποιοτικής αυθεντικότητας και τρόφιμα υγείας με πρωτοπόρα συστήματα ιχνηλασιμότητας! Μια Ελλάδα με παραγωγικά συστήματα τροφίμων που θα ανοίγουν το δρόμο και δεν θα μιμούνται τις προόδους των άλλων χωρών! Στις φωτογραφίες η τέχνη της παραγωγής, η τέχνη της μαγειρικής και η άγνωστη τέχνη της έρευνας! Καλή Κυριακή και καλύτερη καλλιέργεια του νου!

1a
1b
1c