Για αναζήτηση δημοσιεύσεων αλλά και h-index των μελών του τμήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:
WOK
Περισσότερες πληροφορίες για το h-index και πως ο δείκτης αυτός μετρά την αξία των ακαδημαικών μπορείτε να βρείτε στο κείμενο αυτό.
Ερευνητικό Έργο (Δείτε εδώ)
Eργασία για την μικροβιοανθεκτικότητα 2023
Η ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣΗ αύξηση της μικροβιακής αντοχής με την πάροδο των ετών έχει καταστεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, οδηγώντας στην αναπόφευκτη ανάπτυξη εναλλακτικών αντιμικροβιακών παραγόντων που απευθύνονται σε ανθρώπους και ζώα με την έννοια της […]
Επίδραση των ΑΦΦ στο λίπος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑΝJINGΠάλι εδώ είμαστε παραμονές εκλογών! Το ερώτημα που πρωταγωνιστεί είναι εάν υπάρχει λίπος στην Ελληνική κοινωνία και είναι όλοι ορατά ή αόρατα ευτυχισμένοι, ή υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η πλειονότητα είναι λιπόσαρκοι και τείνουν προς τη δυστυχία. Εμείς το παραφράσαμε λίγο το δίλημμα […]
Tissue origin matters αντιπρύτανη Γ.Π.Α.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΓΙΑ Ο ΖΩΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥΑς αλλάξουμε ύφος αλλά όχι ήθος, 2023 έτους γαρ, αλλά και πεδίου έρευνας, αλλά όχι και έρευνα από αυτή που διακαώς επιθυμούμε αλλά είναι δύσκολο να ολοκληρώσουμε μόνοι μας. Eίναι γνωστό ότι το παραγόμενο κολλαγόνο κρατά τη μνήμη του ιστού που προήλθε. Πάνω σε […]
Η επιτομή της κυκλικής οικονομίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΧΟΙΡΩΝΗ επιτομή της κυκλικής οικονομίας. Μια σύνθετη δουλειά όπου τα υποπροϊόντα σημαντικών κλάδων της Ελληνικών τροφίμων που έχουν και υψηλό ρυπαντικό φορτίο επεξεργάζονται με μοναδικό τρόπο για να σχηματίσουν ένα πρωτότυπο ενσίρωμα. Αφού λοιπόν μετατρέψουμε το άχρηστο σε χρήσιμο, το χορηγούμε στα […]
Διαγωνισμός Καινοτομίας 2023
Διαγωνισμός Καινοτομίας 2023 Υποβολή επιχειρηματικών ιδεών – Λήξη προθεσμίας: 07 Μαΐου Οι αιτήσεις μόλις άνοιξαν και μπορείς να δηλώσεις τη συμμετοχή σου εδώ: https://forms.office.com/e/ejszjWFNWQ Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας 2023 απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα. Ο διαγωνισμός δεν επικεντρώνεται […]
Επίσκεψη του Τμήματος Γεωπονίας του Π. Ιωαννίνων στην Άρτα και τελική ημερίδα του κοινού ερευνητικού έργου Green poultry Meat Antifree στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κρέατος Κοτόπουλου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων στις 8 Ιανουαρίου του 2023
Άνοιξε η χρονιά με χαρές και εκδρομική διάθεση καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί με την τελική ημερίδα του ένα ερευνητικό έργο που η σημασία του για όσους το κατανοήσουν είναι μοναδική για τη πτηνοτροφία της χώρας! Ροβολήσαμε λοιπόν για το εργοστάσιο επεξεργασίας κοτόπουλου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και την πειραματική μας μονάδα για να κλείσουμε με τα […]
Ο δρόμος του τυριού του Τμήματος Γεωπονίας αποκτα διεθνή εμβέλεια
H τελευταία ημερίδα του έργου cheese-cult που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του «EqremÇabej» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Επικεφαλής το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων- ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οργάνωση Αργυρώ και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου«EqremÇabej».Οι δυνατότητες συνεργασίας των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας και Αλβανίας είναι εξαιρετικές στον τομέα της Κτηνοτροφίας. Παρθένο περιβάλλον, ελεύθερα κοπάδια, υποδειγματικοί […]
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ
Kλείνουμε τη χρονιά με άλλες τρεις εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, Κεκτημένη ταχύτητα επιβάλλει για να μην πέσουν η μια πάνω στην άλλη να δοθούν ως ξεχωριστά εορταστικά δώρα που κάνουμε στον εαυτό μας, αλλά και στη δυναμική της κτηνοτροφίας της χώρας, που ξεφυσά με την πρώτη αλλά δεν βάζει τουλάχιστον δεύτερη να επιταχύνει.Αρωματικά φυτά και […]
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 11-2022
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝΠανευρωπαϊκό ΣυνέδριοΤροφίμωνστοΔουβλίνο. 1.100 σύνεδροι, 180 ομιλίεςσετρειςημέρες, 24 παρουσιάσεις από Έλληνες. Μόνοπου από τους 24 οι έξι ζούσανστηνΕλλάδα, οι υπόλοιποι σεχώρεςτου εξωτερικού, μια από τις έξι και του ΤμήματοςΓεωπονίαςστην Άρτα. Πρωταγωνήστριεςοι γυναίκες. Αθηνά Τζώρα και Κατερίνα Νέλληωςπρώτεςσυγγραφείςπαρουσίασανμία πρωτοποριακή μέθοδο ανάλυσηςτου μικροβιώματοςτριώντυριώντηςΗπείρου και συσχέτισηςτουςμετηΓεωγραφική Ένδειξηκαι τηντοπωνυμία παραγωγήςδηλαδή το terroirκαι από […]
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SUSTAINABILITY 1-11-2022
Οι συνήθεις ύποπτοι ξανακτύπησαν. Ένας μοναδικός συνδυασμός! Μίγμα ρίγανης, σκόρδου, φασκόμηλου και κρίταμου σε συνδυασμό με τριβουτυρίνη ως πρόσθετα στη διατροφή των κοτόπουλων κρεοπαραγωγής. Ποια είναι η επίδραση τους στην ανάπτυξη των πτηνών, στη μετατρεψιμότητα τους, στην αρχιτεκτoνική του εντέρου, στην εντερική μικροχλωρίδα, στον αριθμό των κοκκιδίων στο έντερο και στην αντίσταση του κρέατος στην […]
						