ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ Κ. ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣήμερα το Τμήμα Γεωπονίας μετακόμισε σύσσωμο για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ώστε να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στην εκδήλωση που οργάνωσε η Διευθύντρια της Σχολής κ. Αλεξάνδρα Μέγα για τη γλώσσα των Ελληνικών τυριών. Επίτιμος […]
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΖOOTECHNIA 2023
To Tμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα συμμετέχει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από τις 3-5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Zootechniaμε τρεις παρουσιάσεις. Οι ομιλίες θα γίνουν από τους καθηγητές κ. Γιάννη Σκούφο, Ελευθέριο Μπόνο και το μέλος ΕΔΙΠ Κ. Γιώργο Μαγκλάρα και αφορούν την παραγωγή κρέατος με μειωμένο περιβαλλοντικό […]
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ METABOLOMICS
Η εργασία μας στο Metabolomics αναδείχθηκε μία από τις καλύτερες ερευνητικές εργασίες στη Διατροφή και Μεταβολισμός για το 2021.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ GREEN FEEDS 2023
HMEΡΙΔΑ ΕΡΓΟΥ GREEN FEEDSΤο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα και η Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλης ΑΒΕΕ σας προσκαλούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 μεσημβρινή στο κατάστημα Λεωφόρος, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Τυροκομικής Αμφιλοχίας στο Αμπελάκι Αμφιλοχίας, για την ενημέρωση παραγωγών και καταναλωτών για την παραγωγή ω-3 κεφαλογραβιέρας στο πλαίσιο του έργου […]
DAIRY NEWS O ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ
Άρτα-Γιάννενα-Αργυρόκαστρο: Ταξιδέψαμε στον ‘Δρόμο του Τυριού’Οδοιπορικό του Dairy News στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CheeseCulTOn Οκτ 21, 2022Ακολουθώντας τον ‘Δρόμο του Τυριού’ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CheeseCulT, το Dairy News συμμετείχε σε πιλοτικό ταξίδι για δημοσιογράφους, chef και επαγγελματίες του χώρου της ιστορίας και γευσιγνωσίας των τροφίμων. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι […]
Συνέδριο EFFOST ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 11-2022
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝΠανευρωπαϊκό Συνέδριο Τροφίμων στο Δουβλίνο. 1.100 σύνεδροι, 180 ομιλίες σε τρεις ημέρες, 24 παρουσιάσεις από Έλληνες. Μόνο που από τους 24 οι έξι ζούσαν στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι σε χώρες του εξωτερικού, μια από τις έξι και του Τμήματος Γεωπονίας στην Άρτα. Πρωταγωνήστριες οι γυναίκες. Αθηνά Τζώρα και […]
Βράβευση συνέδρια ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY SOMED 14-16 JUNE 2022
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟTρέχουν τα πράγματα και δεν προλαβαίνουμε. 15 συμμετοχές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο […]
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ INSECTFEED AROMA 2023
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟΥ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΈνα περίεργο ερευνητικό έργομεπιοπερίεργοτίτλοinsectfeedaroma. Tιπροτείνουμε; Να δούμε τη χρήση εντόμων που εκτρέφονται με έναν μοναδικό τρόπο με […]
CHEESE CULT ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
CHEESECULTΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Είναι γεγονός ότι η Λίτσα ενώ τα κάνει όλα δεν τα λέει όλα. Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου για το κλείσιμο του πολυ αναγνωρισμένου έργου CheeseCult υπερέβαινε τα εσκαμμένα! Είχε τη χαρά της συνάντησης με μια ομάδα που οδήγησε ένα έργο σε απίστευτες καινοτομίες. Ο πρώτος βαλκανικός δρόμος του […]