Ερευνητική εργασία του Τμήματος Γεωπονίας στην Άρτα με θέμα: “Ανάπτυξη τενοκυττάρων ιπποειδών μέσω καινοτόμων καλλιεργητικών μεθόδων στο εργαστήριο”
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΟΣ
Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2022.Η επίδραση του γάλακτος που παράχθηκε από προβατίνες που η διατροφή τους φυσικώς εμπλουτίστηκε με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική σύσταση της παραγόμενης κεφαλογραβιέρας, στη δυναμική των ωφέλιμων μικροβίων της, στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, σε δείκτες υγείας των καταναλωτών, όπως και στον χαρακτηρισμό της ως τρόφιμο με ευεργετική δράση στη υγεία του ανθρώπου.
Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2021. Ανάπτυξη καινοτόμου ενσιρώματος με τη χρήση υποπροϊόντων της ελαιουργίας οινοποιίας και τυροκομίας για τη διατροφή των ζώων με στόχο την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων.
Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2022.Η επίδραση του γάλακτος που παράχθηκε από προβατίνες που η διατροφή τους φυσικώς εμπλουτίστηκε με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική σύσταση της παραγόμενης κεφαλογραβιέρας, στη δυναμική των ωφέλιμων μικροβίων της, στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, σε δείκτες υγείας των καταναλωτών, όπως και στον χαρακτηρισμό της ως τρόφιμο με ευεργετική δράση στη υγεία του ανθρώπου.
Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2022. Το θαυματουργό μέλι ρίγανης της Ηπείρου και η δράση του στα ελικοβακτηρίδια του πυλωρού.
Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2022. Συγκριτική διερεύνηση της συσχέτισης μεταξύ του τύπου εκτροφής αιγών και προβάτων και της παρουσίας καταλοίπων αντιβιοτικών στο γάλα της παγολεκάνης, όπως και της μικροβιοανθεκτικότητας.
Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2021. Ανάπτυξη καινοτόμου ενσιρώματος με τη χρήση υποπροϊόντων της ελαιουργίας οινοποιίας και τυροκομίας για τη διατροφή των ζώων με στόχο την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων.
Διεπιστημονική ημερίδα με στόχο την προώθηση της έρευνας μέσω της παρουσίασης των επιστημονικών ευρημάτων και αποτελεσμάτων.