Για αναζήτηση δημοσιεύσεων αλλά και h-index των μελών του τμήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:
WOK
Περισσότερες πληροφορίες για το h-index και πως ο δείκτης αυτός μετρά την αξία των ακαδημαικών μπορείτε να βρείτε στο κείμενο αυτό.
Ερευνητικό Έργο (Δείτε εδώ)
Ο δρόμος του τυριού του Τμήματος Γεωπονίας αποκτα διεθνή εμβέλεια
H τελευταία ημερίδα του έργου cheese-cult που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του «EqremÇabej» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Επικεφαλής το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων- ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οργάνωση Αργυρώ και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου«EqremÇabej».Οι δυνατότητες συνεργασίας των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας και Αλβανίας είναι εξαιρετικές στον τομέα της Κτηνοτροφίας. Παρθένο περιβάλλον, ελεύθερα κοπάδια, υποδειγματικοί […]
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ
Kλείνουμε τη χρονιά με άλλες τρεις εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, Κεκτημένη ταχύτητα επιβάλλει για να μην πέσουν η μια πάνω στην άλλη να δοθούν ως ξεχωριστά εορταστικά δώρα που κάνουμε στον εαυτό μας, αλλά και στη δυναμική της κτηνοτροφίας της χώρας, που ξεφυσά με την πρώτη αλλά δεν βάζει τουλάχιστον δεύτερη να επιταχύνει.Αρωματικά φυτά και […]
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 11-2022
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝΠανευρωπαϊκό ΣυνέδριοΤροφίμωνστοΔουβλίνο. 1.100 σύνεδροι, 180 ομιλίεςσετρειςημέρες, 24 παρουσιάσεις από Έλληνες. Μόνοπου από τους 24 οι έξι ζούσανστηνΕλλάδα, οι υπόλοιποι σεχώρεςτου εξωτερικού, μια από τις έξι και του ΤμήματοςΓεωπονίαςστην Άρτα. Πρωταγωνήστριεςοι γυναίκες. Αθηνά Τζώρα και Κατερίνα Νέλληωςπρώτεςσυγγραφείςπαρουσίασανμία πρωτοποριακή μέθοδο ανάλυσηςτου μικροβιώματοςτριώντυριώντηςΗπείρου και συσχέτισηςτουςμετηΓεωγραφική Ένδειξηκαι τηντοπωνυμία παραγωγήςδηλαδή το terroirκαι από […]
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SUSTAINABILITY 1-11-2022
Οι συνήθεις ύποπτοι ξανακτύπησαν. Ένας μοναδικός συνδυασμός! Μίγμα ρίγανης, σκόρδου, φασκόμηλου και κρίταμου σε συνδυασμό με τριβουτυρίνη ως πρόσθετα στη διατροφή των κοτόπουλων κρεοπαραγωγής. Ποια είναι η επίδραση τους στην ανάπτυξη των πτηνών, στη μετατρεψιμότητα τους, στην αρχιτεκτoνική του εντέρου, στην εντερική μικροχλωρίδα, στον αριθμό των κοκκιδίων στο έντερο και στην αντίσταση του κρέατος στην […]
Δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Βiologyτης επιστημονικής ομάδας της κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μικροβιακή ανθεκτικότητα των σταφυλόκοκκων που απομονώνονται από γάλα κλινικά υγιώναιγών.
Η μικροβιοανθεκτικότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ενιαίας υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το 2030 το κυρίαρχο αίτιο απώλειας ανθρώπων θα είναι η μικροβιοανθεκτικότητα, περισσότερο και από τον αριθμό των απωλειών λόγω καρκίνου. Ο Staphylococcusspp. είναι ένα σημαντικό παθογόνο που προκαλεί μαστίτιδα σε γίδες και σχετίζεται με τη μικροβιακή αντοχή (AMR). Οι στόχοι […]
ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY SOMED 14-16 JUNE 2022
Tρέχουν τα πράγματα και δεν προλαβαίνουμε. 15 συμμετοχές τουΤμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο δυναμική παρουσία Πανεπιστημίου μετά […]
VET. SCI. ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΝΟΤΡΙΤΙΟΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022
Mπορεί ένα μίγμα ειδικής επεξεργασίας υποπροϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής να αλλάξει σημαντικά προς το βέλτιστο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του Ελληνικού κοτόπουλου;Η απάντηση εδώ. Μπορεί. Το ερευνητικό έργο είναι το Innotrition, ΙNTERREGΕλλάδας Ιταλίας 2014-2022 με εκλεκτές συμμετοχές. Εργαστήριο Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας και Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και […]
Poultry ροδι 5-5-2022 Eρευνητική εργασία τμήματος Γεωπονίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΟΣΜια νέα δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στοPoultry 2022,με βασικό άξονα την εναλλακτική διαχείριση της υγείας των […]
frontiers ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 9-2022
Μια μεγάλη συνεισφορά για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη χοιροτροφία και την πτηνοτροφία. Ποιες είναι οι στρατηγικές της πράσινης κτηνοτροφικής παραγωγής; Υπάρχουν φιλοπεριβαλλοντικές στρατηγικές διατροφής; Τι σημαίνει stressστα ζώα και πως το διαχειριζόμαστε με την κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει διατροφή ακριβείας για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ποια η μεθοδολογία και οι στρατηγικές για […]
FOODS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΩΜΕΓΑ 3
Tα ανήσυχα μυαλά δουλεύουν. Αποτέλεσμα; Κεφαλογραβιέρα ωμέγα-3. Μια εργασία παγκόσμιας σημασίας, που για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας πολυωμικέςκαι μοριακές τεχνικές, διακρίνεται το τυρί κεφαλογραβιέρα που παράγεται από γάλα προβάτων που διατρέφονται με καινοτόμα σιτηρέσια και ανιχνεύονται συγκεκριμένοι μικροβιακοί και μεταβολωμικοίβιοδείκτεςπου ταυτοποιούν το σύστημα παραγωγής, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυριού και τη μοναδικότητά του (ωμέγα-3 κεφαλογραβιέρα). Ο […]