ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY SOMED 14-16 JUNE 2022
Tρέχουν τα πράγματα και δεν προλαβαίνουμε. 15 συμμετοχές τουΤμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο δυναμική παρουσία Πανεπιστημίου μετά […]
ANAKOΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τα τελευταία χρόνια, η ανησυχία των καταναλωτών για τη χρήση συνθετικών αντιοξειδωτικών και αντιβιοτικών στα τρόφιμα αυξάνεται, προκαλώντας εκτεταμένη έρευνα για εναλλακτικές λύσεις φυσικής προέλευσης. Η ερευνητική μας ομάδα εξέτασε τρία αιθέρια έλαια από αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική παραδοσιακή ιατρική για την αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή τους δράση προκειμένου να καθοριστεί η δυνατότητα […]
VET. SCI. ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΝΟΤΡΙΤΙΟΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022
Mπορεί ένα μίγμα ειδικής επεξεργασίας υποπροϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής να αλλάξει σημαντικά προς το βέλτιστο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του Ελληνικού κοτόπουλου;Η απάντηση εδώ. Μπορεί. Το ερευνητικό έργο είναι το Innotrition, ΙNTERREGΕλλάδας Ιταλίας 2014-2022 με εκλεκτές συμμετοχές. Εργαστήριο Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας και Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και […]
Poultry ροδι 5-5-2022 Eρευνητική εργασία τμήματος Γεωπονίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΟΣΜια νέα δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στοPoultry 2022,με βασικό άξονα την εναλλακτική διαχείριση της υγείας των […]
INSECTFEED AROMA
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟΥ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ένα περίεργοερευνητικό έργομεπιοπερίεργοτίτλοinsectfeedaroma. Tιπροτείνουμε; Να δούμετηχρήσηεντόμωνπου εκτρέφονται με ένανμοναδικό τρόπομεεμπλουτισμό τηςτροφήςτουςμε αιθέρια έλαια από αρωματικά φυτά τηςΕλληνικήςχλωρίδαςκαι […]
frontiers ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 9-2022
Μια μεγάλη συνεισφορά για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη χοιροτροφία και την πτηνοτροφία. Ποιες είναι οι στρατηγικές της πράσινης κτηνοτροφικής παραγωγής; Υπάρχουν φιλοπεριβαλλοντικές στρατηγικές διατροφής; Τι σημαίνει stressστα ζώα και πως το διαχειριζόμαστε με την κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει διατροφή ακριβείας για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ποια η μεθοδολογία και οι στρατηγικές για […]
FOODS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΩΜΕΓΑ 3
Tα ανήσυχα μυαλά δουλεύουν. Αποτέλεσμα; Κεφαλογραβιέρα ωμέγα-3. Μια εργασία παγκόσμιας σημασίας, που για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας πολυωμικέςκαι μοριακές τεχνικές, διακρίνεται το τυρί κεφαλογραβιέρα που παράγεται από γάλα προβάτων που διατρέφονται με καινοτόμα σιτηρέσια και ανιχνεύονται συγκεκριμένοι μικροβιακοί και μεταβολωμικοίβιοδείκτεςπου ταυτοποιούν το σύστημα παραγωγής, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυριού και τη μοναδικότητά του (ωμέγα-3 κεφαλογραβιέρα). Ο […]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η γνωστή ακολουθία της ερευνητικής πυγμής συνεχίζεται με στόχο όπως έχουμε αναφέρει την αναδιάταξη των μεθοδολογιών της κτηνοτροφικής παραγωγής προς ένα Ελληνικό πρότυπο που θα μας διασφαλίσει ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, υγεία των ζώων και συνεπώς ασφάλεια κρέατος, συγκριτικά καλύτερους ζωοτεχνικούς δείκτες και προστιθέμενη αξία. Πολυδύναμα στελέχη ζυμομυκήτων χρησιμοποιήθηκαν σε κρεοπαραγωγικά κοτόπουλα που μολύνθηκαν με ωοκύστεις […]
CHEESECULT ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Είναι γεγονός ότι ηΛίτσα ενώ τα κάνει όλα δεντα λέει όλα. Ηεπίσκεψηστο Πανεπιστήμιοτου Αργυροκάστρουγια τοκλείσιμοτου πολυαναγνωρισμένου έργου CheeseCult υπερέβαινε τα εσκαμμένα! Είχετηχαρά τηςσυνάντησηςμεμια ομάδα που οδήγησε ένα έργοσε απίστευτεςκαινοτομίες. Οπρώτοςβαλκανικόςδρόμοςτου τυριού, τα πρώτα μονοφυλετικάτυριά τηςχώρας από την Ήπειρο, ηεξαιρετική διασύνδεσημετουςΔήμουςΑργυροκάστρουκαι Δρόπολης, τα Κέντρα ανάδειξηςτηςτυροκομίαςστιςδύοχώρες, ηχαρτογράφησητου δρόμου του τυριού, τοβιβλίοτου τυριού μερικές από αυτές. Στονεπίλογοτου έργου […]
Ημερίδα ενημέρωσης παραγωγών στα πλαίσια του έργου Innochicken
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣας προσκαλούμε στην Ημερίδα Ενημέρωσης Παραγωγών του έργου INNOCHICKEN Η Ημερίδα θα εστιάσει:• στην ενημέρωση του κοινού των εργασιών του έργου• τις καινοτομίες των αποτελεσμάτων για την πτηνοτροφία του μέλλοντος Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:30 μ.μ.στη Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Άρτας, Campus Κωστακιών Ο επιστημονικά Υπεύθυνος του έργουΓιάννης Σκούφος, Καθηγητής Επισυναπτόμενο […]