Σε συνεργασία των Τμημάτων Γεωπονίας και Χημείας και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και αειφόρου Ανάπτυξης του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημοσιεύθηκε η ακόλουθη εργασία:
Yfanti P 1,2,*, Lazaridou P 3, Boti V 2,3,4, Douma D 5, Lekka ME 2,3,4*. «Enrichment of Olive Oils with Natural Bioactive Compounds from Aromatic and Medicinal Herbs: Phytochemical Analysis and Antioxidant Potential». Molecules. 2024; 29(5):1141. https://doi.org/10.3390/molecules29051141
1 Department of Agriculture, University of Ioannina, 47150 Arta, Greece
2 Institute of Environment and Sustainable Development, University Research Center of Ioannina (URCI), 45110 Ioannina, Greece
3 Department of Chemistry, University of Ioannina, 45110 Ioannina, Greece
4 Unit of Environmental, Organic and Biochemical High-Resolution Analysis Orbitrap-LC–MS, University of Ioannina, 45110 Ioannina, Greece
5 Independent Researcher, 45110 Ioannina, Greece
H εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΥ-ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ» (MIS 5047235), της Δράσης: «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Κατά την εκτέλεση του φυσικού αντικειμένου έγινε χρήση του εξοπλισμού της Μονάδας Εθνικών Υποδομών OPENSCREEN-GR, (MIS 5002691), καθώς και των Μονάδων του ΔΕΥΕΠΙ: «Μονάδα Ανάλυσης και Ελέγχου Βιοδραστικών Eνώσεων και Φυσικών Προϊόντων» και «Μονάδα Περιβαλλοντικής, Οργανικής, και Βιοχημικής Ανάλυσης – ORBITRAP LC-MS».
- Ανακοίνωση
Ανακοίνωση