Skip to content
Menu

Εκδήλωση Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας – Τιμητική διάκριση μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Γεωπονίας

Σε μία εκδήλωση σταθμό για την ιστορία της Κτηνιατρικής Επιστήμης και βαθειά συγκινητική για το βάθος των σχέσεών της με την Ελληνική κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα, η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία γιόρτασε το Ιωβηλαίο της, ως ένα από τα αρχαιότερα επιστημονικά σωματεία. Η οργάνωση της εκδήλωσης άψογη και ιδιαίτερη, συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο κ. Μαρία Λινού, στην Αντιπρόεδρο κ. Ζωή Πολυζοπούλου και στον γραμματέα κ. Κώστα Χανδρά για την οικειότητα της παρουσίασης και την εξαιρετική ιστορική διαδρομή που ακολούθησε. Ο κτηνιατρικός κλάδος ήταν σχεδόν σύσσωμος εκεί, φωτεινά παραδείγματα δασκάλων όπως ο κ. Ραπτόπουλος, ο κ. Παπάζογλου και καρδιακοί φίλοι όπως οι πρυτάνεις κ. Μπιλίνης, κ. Παπαϊωάννου, η πρώην πρόεδρος κ. Λουκάκη, η κ. Τελιγιορίδου, συνεργάτες όπως οι πρόεδροι των δύο Τμημάτων Κτηνιατρικής ο κ. Φορτομάρης και ο κ. Παπατσίρος, αγαπητοί σε ένταση και σε διάρκεια φίλοι όπως ο κ. Σανακίδης, ο κ. Μπάτσης και ο άνθρωπος που εξέλιξε την Κτηνιατρική των μικρών ζώων στη χώρα μας συμφοιτητής κ. Ιγνάτιος Λιαπής και ο εξαιρετικός επιστήμονας για τα ζώα του εργαστηρίου στην Ακαδημία Αθηνών και συμφοιτητής κ. Νίκος Κωστομητσόπουλος. Οι κτηνίατροι αποτελούν μια επιστημονική οικογένεια και αυτό έχει πολλαπλές χάρες. Λίγοι αλλά Λέοντες. Οι ομιλητές εξαιρετικοί στα πεδία τους. Η Αθηνά Τζώρα τίμησε τον κτηνίατρο κλάδο με μια ομιλία για το μέλλον των τροφίμων από την αειφορική διάσταση τους μέχρι τα εξατομικευμένα τρόφιμα. Πραγματικά τίμησε το λειτούργημα της και τιμήθηκε για την πρωτοποριακή δουλειά της για τα Ελληνικά τρόφιμα και τη νέα τους διάσταση μέσω της χρήσης ωμικών τεχνολογιών για την ποιότητα και την αυθεντικότητα τους και τη δυνητική ανάπτυξη ισχυρισμών υγείας με μικροβιακούς ιχνηλάτες. Δουλειά που σηκώνει διεθνώς και το εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα τρόφιμα αποτελούν τη ζωή των ανθρώπων. Η διάσταση τους συσχετίζεται με τη βιωσιμότητα του πλανήτη και αποτελούν μία ολιστική αξία ζωής για το παραγωγικό πρότυπο χωρών όπως η Ελλάδα. Πολλοί επιστημονικοί κλάδοι πρέπει να βαδίσουν προς το αύριο με γρηγορότερα βήματα. Συνέργεια, αφοσίωση και σκαπανεία για τη δυναμική και ποιοτική ιδιαιτερότητα των Ελληνικών τροφίμων.