Νέα
EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRIENTS 9-2023
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NUTRIENTS. OIΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣΟ ρόλος της δίαιτας και της Ελληνικής διατροφής στην ενίσχυση του ανοσολογικού συστήματος και η επίδρασή […]
ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2023
Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου εξαμήνου κατεύθυνσης ΦΠ πως την προσεχή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί αναπλήρωση του Εργαστηρίου της Γενικής Δενδροκομίας, που αναβλήθηκε λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως εξής: 09:00-11:00, Ομάδα Ε1, αίθουσα Β22 (κτίριο κυλικείου), 11:00 -13:00, Ομάδα Ε2, αίθουσα Β22 (κτίριο κυλικείου). Οι διδάσκοντες Β. Στουρνάρας Αθ. Βάσση
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟ TENEBRIO MOLITOR ΣΤΙΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ 9-2023
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ANIMALSΜε τις βροχές μπλέξαμε και εμείς με τον θαλάσσιο κόσμο, αυτός δεν κινδυνεύει από πλημμύρες, είπαμε λοιπόν να τον φροντίσουμε, ταΐσαμε με εντομάλευρο τις τσιπούρες αντί για ιχθυάλευρο που μάλιστα παράχθηκε από υποστρώματα φυτών που είχαν εμπλουτιστεί με ειδικά Ελληνικά αρωματικά φυτά. Ελέγξαμε τους ζωοτεχικούς δείκτες, […]
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑGRONOMY 2023
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝTην ταχύτητα του φωτός ακολουθούμε και στο εργαστήριο. Η μία που εξηγεί το ρόλο της διατροφής με υποπροϊόντα της φυτικής και ζωικής παραγωγής στην παραγωγή ενσιρωμάτων για τα μηρυκαστικά. Το έργο Ιnterreg ΙVΕλλάδα Ιταλία με επιστημονικό υπεύθυνο το Τμήμα Γεωπονίας της Άρτας και συνοδοιπόρους το Πανεπιστήμιο του […]
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Υποπροϊόντα αγροτικής παραγωγής και μικροβιωμα του χοίρου 9-2023
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΠεριοδικό Microorganisms. Διαυγάζεις τα θολά νερά για το πως μια ευτελής διατροφή από υποπροϊόντα της Ελληνικής φυτικής και ζωικής παραγωγής (κατσίγαρο, οινολάσπη και τυρόγαλα αποπρωτεϊνωμένο) αλλάζει το μικροβίωμα του εντέρου στον χοίρο. Στην ηλικία του απογαλακτισμού μέχρι την προπάχυνση. Την χορηγεις με το όχι ευκαταφρόνητο 10% στο τελικό […]