Νέα
Ο δρόμος του τυριού του Τμήματος Γεωπονίας αποκτα διεθνή εμβέλεια
H τελευταία ημερίδα του έργου cheese-cult που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του «EqremÇabej» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Επικεφαλής το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων- ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οργάνωση Αργυρώ και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου«EqremÇabej».Οι δυνατότητες συνεργασίας των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας και Αλβανίας είναι εξαιρετικές στον τομέα της Κτηνοτροφίας. Παρθένο περιβάλλον, ελεύθερα κοπάδια, υποδειγματικοί […]
Ύλη της θεωρίας του μαθήματος «Εδαφολογία»
Αγαπητές-οί, Σας παραθέτω τα κεφάλαια με βάση το βιβλίο ‘Εδαφολογία – Η φύση και οι ιδιότητες των εδαφών (Brady and Weil)’, που αφορούν την ύλη της θεωρίας του μαθήματος «Εδαφολογία». Κεφάλαια: 1.Τα εδάφη γύρω μας2. Σχηματισμός εδάφους από μητρικά υλικά3. Ταξινόμηση εδαφών4. Η Αρχιτεκτονική και οι φυσικές ιδιότητες του εδάφους7. Αερισμός εδάφους και η θερμοκρασία 8. Το […]
Ανακοίνωση για το μάθημα “ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ”
Μάθημα: “ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ” Σε ομάδα του μαθήματος “ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ” στο MSTeams, για το εργαστήριο του μαθήματος έχει αναρτηθεί εκπαιδευτικό υλικό με τη μορφή σημειώσεων και για τη διάλεξη οι θεματικές ενότητες για τη διδαχθείσα ύλη, Η ομάδα του MSTeams έχει κωδικό 3uku9m0 Οι διδάσκουσες Κωνσταντίνα Νικολάου Ευαγγελία Γκούβα
Κοπή βασιλόπιτας για το έτος 2023 από το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα
Κοπή βασιλόπιτας για το έτος 2023 από το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα Επισυναπτόμενο αρχείο: KOΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ 2023 Title: KOΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ 2023
ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ_EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ_ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ
Στις 10 Ιανουαρίου του 2023 η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας του μαθήματος «Τυροκομία» υπό την καθοδήγηση της Δρ. Κωνσταντίνας Φώτου, επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «Καράλης Α.Ε», προκειμένου να έχει δια ζώσης επαφή με την τεχνολογία των τυροκομικών προϊόντων και ενημέρωση στην πράξη για τους τρόπους παραδοσιακής τυροκόμησης, σε μια επιφανή επιχείρηση του […]