Skip to content
Menu

ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ_EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ_ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ

Στις 10 Ιανουαρίου του 2023 η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας του μαθήματος «Τυροκομία» υπό την καθοδήγηση της Δρ. Κωνσταντίνας Φώτου, επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «Καράλης Α.Ε», προκειμένου να έχει δια ζώσης επαφή με την τεχνολογία των τυροκομικών προϊόντων και ενημέρωση στην πράξη για τους τρόπους παραδοσιακής τυροκόμησης, σε μια επιφανή επιχείρηση του κλάδου της τυροκομίας στη χώρα. Η υποδοχή και η προθυμία των ιδιοκτητών και ιδιαίτερα του κ. Κωνσταντίνου Καράλη, όπως και του προσωπικού της επιχείρησης ήταν υποδειγματική. Δόθηκε η δυνατότητα περιήγησης στους χώρους του τυροκομείου, ανάλυσης των πρακτικών και τεχνολογιών που ακολουθεί η επιχείρηση, όπως και επιστημονική ενημέρωση από την ακούραστη  χημικό του εργαστηρίου κα Αρετή Οικονόμου, για τα ποιοτικά πρότυπα που ακολουθούνται. Οι συζητήσεις ανέδειξαν τη δεκτικότητα σύνδεσης των επιχειρήσεων τροφίμων με το Τμήμα Γεωπονίας στην Άρτα, που επίσης πρωτοπορεί στην έρευνα για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των τυροκομικών προϊόντων,  και ενδυναμώνουν συνεργασίες απαραίτητες σε κοινές πορείες με πρωτοποριακές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας.