Νέα
Εργασία ΟΜΕΓΑ 3 λιπαρά οξέα και πρόβειο γάλα 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ επίδραση της φυσικά εμπλουτισμένης διατροφής του προβάτου με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική του σύσταση και στο μικροβίωμα του γάλακτος.Σας έχω νέα. Μήπως γνωρίζαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε ειδικά χαρακτηριστικά του πρόβειου γάλακτος με βάση τη διατροφή των προβάτων; Αν […]
Γίδινο γάλα | δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2023
ΤΟ ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣΜια επιστημονική δημοσίευση δεν έχει το σκηνικό του Χόλυγουντ και του ενδιαφέροντος από ευρύ κοινό αλλά όταν πρόκειται για τη γιδοτροφία που η χώρα έχει το 35% των γιδιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τρίτη σε […]
Eργασία για την μικροβιοανθεκτικότητα 2023
Η ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣΗ αύξηση της μικροβιακής αντοχής με την πάροδο των ετών έχει καταστεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, οδηγώντας στην αναπόφευκτη ανάπτυξη εναλλακτικών αντιμικροβιακών παραγόντων που απευθύνονται σε ανθρώπους και ζώα με την έννοια της […]
Επίδραση των ΑΦΦ στο λίπος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑΝJINGΠάλι εδώ είμαστε παραμονές εκλογών! Το ερώτημα που πρωταγωνιστεί είναι εάν υπάρχει λίπος στην Ελληνική κοινωνία και είναι όλοι ορατά ή αόρατα ευτυχισμένοι, ή υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η πλειονότητα είναι λιπόσαρκοι και τείνουν προς τη δυστυχία. Εμείς το παραφράσαμε λίγο το δίλημμα […]
Tissue origin matters αντιπρύτανη Γ.Π.Α.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΓΙΑ Ο ΖΩΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥΑς αλλάξουμε ύφος αλλά όχι ήθος, 2023 έτους γαρ, αλλά και πεδίου έρευνας, αλλά όχι και έρευνα από αυτή που διακαώς επιθυμούμε αλλά είναι δύσκολο να ολοκληρώσουμε μόνοι μας. Eίναι γνωστό ότι το παραγόμενο κολλαγόνο κρατά τη μνήμη του ιστού που προήλθε. Πάνω σε […]