Δελτίο Τύπου: Τελικό Συνέδριο Έργου ECOFISH
Eco fish project, Ιnterreg – IPA CBC Greece-Albania“Οικολογικό αποτύπωμα των υδατοκαλλιεργειών στη διασυνοριακή περιοχή Σαγιάδας και Νότιας Αλβανίας” ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Δελτίο Τύπου: Ζυμούμενα Τρόφιμα
Η ιστορία των ζυμούμενων τροφίμων είναι τόσο βαθιά όσο η ιστορία του ανθρώπου. Ταυτόχρονα, οι τοπικές παραγωγές τροφίμων ανέπτυξαν ποικίλους δρόμους ζύμωσης προσαρμοζόμενες σε ανάγκες, μέσα και ειδικές συνθήκες, καθώς και στην παράδοση. Σήμερα, η βιομηχανικού τύπου παρασκευή ζυμούμενων τροφίμων κατέκλυσε τα ράφια χωρίς ειδικό στόχο, αλλά με βάση την πεποίθηση του καταναλωτή για τη […]
Δελτίο Τύπου: Insect Aroma
Στις 13 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η εναρκτήρια συνάντηση για την υλοποίηση νέου Ερευνητικού Έργου με θέμα «Καινοτόμες ζωοτροφές με άλευρα εντόμων, τα οποία θα εκτρέφονται σε υπόστρωμα εμπλουτισμένο με λειτουργικά συστατικά αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Ελληνικής χλωρίδας, για εκτρεφόμενες τσιπούρες, ορνίθια και χοιρίδια (Ακρωνύμιο InsectFeedAroma). Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Ενιαίας […]
Δελτίο Τύπου: Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»
Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας, Διμερής και Πολυμερής Συνεργασία Έρευνας Τεχνολογίας Ελλάδας – Κίνας 2014-2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας υλοποιεί ερευνητικό έργο με τίτλο: «Διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών διατροφής με βάση τα βότανα, ώστε να μειωθεί η χρήση των αντιμικροβιακών […]
Tendon Therapy train
Έχει νόημα αναρωτιέσαι να κτίζεις όταν όλα φαίνονται να γίνονται σαθρά; Κυρίως από ανθρώπους που δεν ξέρουν, μιλούν πολύ, αλλά δεν χάνονται μέσα στη σιωπή της ακοής και της παρατήρησης για να ορίζουν την σκληρή αλλά ουσιαστική πραγματικότητα των έργων από το χάιδεμα των λόγων που φαντασιώνουν και μαγεύουν. Εδώ στην Άρτα στο Γεωπονικό γίνονται […]
Διοργάνωση 2ης συνάντησης του Έργου CheeseCulT, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Interreg IPA II Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020″
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 η 2η συνάντηση του έργου “CheeseCulT – Ο Δρόμος του Τυριού ως καινοτόμος κινητήριος δύναμη πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή” (Cheese route as an innovative cultural heritage driving force for rural tourism development in the cross-border area), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το […]