VET. SCI. ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΝΟΤΡΙΤΙΟΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022
Mπορεί ένα μίγμα ειδικής επεξεργασίας υποπροϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής να αλλάξει σημαντικά προς το βέλτιστο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του Ελληνικού κοτόπουλου;Η απάντηση εδώ. Μπορεί. Το ερευνητικό έργο είναι το Innotrition, ΙNTERREGΕλλάδας Ιταλίας 2014-2022 με εκλεκτές συμμετοχές. Εργαστήριο Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας και Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και […]
Poultry ροδι 5-5-2022 Eρευνητική εργασία τμήματος Γεωπονίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΟΣΜια νέα δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στοPoultry 2022,με βασικό άξονα την εναλλακτική διαχείριση της υγείας των […]
INSECTFEED AROMA
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟΥ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ένα περίεργοερευνητικό έργομεπιοπερίεργοτίτλοinsectfeedaroma. Tιπροτείνουμε; Να δούμετηχρήσηεντόμωνπου εκτρέφονται με ένανμοναδικό τρόπομεεμπλουτισμό τηςτροφήςτουςμε αιθέρια έλαια από αρωματικά φυτά τηςΕλληνικήςχλωρίδαςκαι […]
frontiers ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 9-2022
Μια μεγάλη συνεισφορά για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη χοιροτροφία και την πτηνοτροφία. Ποιες είναι οι στρατηγικές της πράσινης κτηνοτροφικής παραγωγής; Υπάρχουν φιλοπεριβαλλοντικές στρατηγικές διατροφής; Τι σημαίνει stressστα ζώα και πως το διαχειριζόμαστε με την κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει διατροφή ακριβείας για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ποια η μεθοδολογία και οι στρατηγικές για […]
FOODS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΩΜΕΓΑ 3
Tα ανήσυχα μυαλά δουλεύουν. Αποτέλεσμα; Κεφαλογραβιέρα ωμέγα-3. Μια εργασία παγκόσμιας σημασίας, που για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας πολυωμικέςκαι μοριακές τεχνικές, διακρίνεται το τυρί κεφαλογραβιέρα που παράγεται από γάλα προβάτων που διατρέφονται με καινοτόμα σιτηρέσια και ανιχνεύονται συγκεκριμένοι μικροβιακοί και μεταβολωμικοίβιοδείκτεςπου ταυτοποιούν το σύστημα παραγωγής, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυριού και τη μοναδικότητά του (ωμέγα-3 κεφαλογραβιέρα). Ο […]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η γνωστή ακολουθία της ερευνητικής πυγμής συνεχίζεται με στόχο όπως έχουμε αναφέρει την αναδιάταξη των μεθοδολογιών της κτηνοτροφικής παραγωγής προς ένα Ελληνικό πρότυπο που θα μας διασφαλίσει ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, υγεία των ζώων και συνεπώς ασφάλεια κρέατος, συγκριτικά καλύτερους ζωοτεχνικούς δείκτες και προστιθέμενη αξία. Πολυδύναμα στελέχη ζυμομυκήτων χρησιμοποιήθηκαν σε κρεοπαραγωγικά κοτόπουλα που μολύνθηκαν με ωοκύστεις […]
CHEESECULT ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Είναι γεγονός ότι ηΛίτσα ενώ τα κάνει όλα δεντα λέει όλα. Ηεπίσκεψηστο Πανεπιστήμιοτου Αργυροκάστρουγια τοκλείσιμοτου πολυαναγνωρισμένου έργου CheeseCult υπερέβαινε τα εσκαμμένα! Είχετηχαρά τηςσυνάντησηςμεμια ομάδα που οδήγησε ένα έργοσε απίστευτεςκαινοτομίες. Οπρώτοςβαλκανικόςδρόμοςτου τυριού, τα πρώτα μονοφυλετικάτυριά τηςχώρας από την Ήπειρο, ηεξαιρετική διασύνδεσημετουςΔήμουςΑργυροκάστρουκαι Δρόπολης, τα Κέντρα ανάδειξηςτηςτυροκομίαςστιςδύοχώρες, ηχαρτογράφησητου δρόμου του τυριού, τοβιβλίοτου τυριού μερικές από αυτές. Στονεπίλογοτου έργου […]
Ημερίδα ενημέρωσης παραγωγών στα πλαίσια του έργου Innochicken
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣας προσκαλούμε στην Ημερίδα Ενημέρωσης Παραγωγών του έργου INNOCHICKEN Η Ημερίδα θα εστιάσει:• στην ενημέρωση του κοινού των εργασιών του έργου• τις καινοτομίες των αποτελεσμάτων για την πτηνοτροφία του μέλλοντος Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:30 μ.μ.στη Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Άρτας, Campus Κωστακιών Ο επιστημονικά Υπεύθυνος του έργουΓιάννης Σκούφος, Καθηγητής Επισυναπτόμενο […]
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙ.Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας ως μέλος του Εθνικού Δικτύου Πολλαπλασιαστών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk στην Ελλάδα για την Πριφέρεια Ηπείρου, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: “TIME TO MOVE 4 ALL”, την Παρασκευή 18 Νομεβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00΄π.μ. , στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας. Από την ΔΙ.Π.Ε. Άρτας Σταυρούλα Γιαννάκη τηλ.:26810 27550 (Εσωτ.3)
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου EcoVariety σε Ημερίδα (Ροδαυγή, 8-10-2022)
Ο Βασίλειος Στουρνάρας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, θα παρουσιάσει σε Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 8-10-2022 στη Ροδαυγή Άρτας μέρος των αποτελεσμάτων του έργου EcoVariety και θα αναφερθεί στην αξία των τοπικών ποικιλιών για τη γεωργία και τις τοπικές κοινωνίες. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας. Επισυναπτόμενο αρχείο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ_8-10-2022_ΡΟΔΑΥΓΗ ΑΡΤΑΣ-daa78e24