ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της NORTH CENTRAL WEED SCIENCE SOCIETY, USA
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Φυτικής Παραγωγής) σε συνεργασία με το University of Illinois, Pennsylvania State University, University of Wisconsin, Oregon State University, University of Delaware, Cornell University, USDA-ARS και της Del Monte Co., USA στο συνέδριο της North Central Weed Science Society, USA με θέμα: “Weed Surveys of Snap Bean Fields in Midwest Production […]
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 72ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας στο 72ο Συνέδριο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας που διεξήχθη στην Πάτρα 2-4 Δεκεμβρίου 2022, με δύο παρουσιάσεις τύπου poster 1.Spectral characteristics of Color in Lunaria annua L. petals. Marina Magoula, Panagiotis Mpadas, Nikolaos Mpompotsialos, Georgia Stefanidou, Christos Vaenas, Dimitrios Kyrkas, Nikolaos Mantzos, Vasiliki Karagianni, George K. Papadopoulos, […]
Εκδήλωση με θέμα: Νέες τεχνολογίες για μείωση της κατανάλωσης νερού και λιπασμάτων στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η ΔΑΟΚ Π.Ε. Πρέβεζας & ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας σας προσκαλούν σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 & ώρα 18:00 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Πρέβεζας. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων ‘NUTRISENSE’ που χρηματοδοτείται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ και ECONUTRI που […]
Παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2022 – 2023
Oι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ
Kλείνουμε τη χρονιά με άλλες τρεις εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, Κεκτημένη ταχύτητα επιβάλλει για να μην πέσουν η μια πάνω στην άλλη να δοθούν ως ξεχωριστά εορταστικά δώρα που κάνουμε στον εαυτό μας, αλλά και στη δυναμική της κτηνοτροφίας της χώρας, που ξεφυσά με την πρώτη αλλά δεν βάζει τουλάχιστον δεύτερη να επιταχύνει.Αρωματικά φυτά και […]
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 11-2022
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝΠανευρωπαϊκό ΣυνέδριοΤροφίμωνστοΔουβλίνο. 1.100 σύνεδροι, 180 ομιλίεςσετρειςημέρες, 24 παρουσιάσεις από Έλληνες. Μόνοπου από τους 24 οι έξι ζούσανστηνΕλλάδα, οι υπόλοιποι σεχώρεςτου εξωτερικού, μια από τις έξι και του ΤμήματοςΓεωπονίαςστην Άρτα. Πρωταγωνήστριεςοι γυναίκες. Αθηνά Τζώρα και Κατερίνα Νέλληωςπρώτεςσυγγραφείςπαρουσίασανμία πρωτοποριακή μέθοδο ανάλυσηςτου μικροβιώματοςτριώντυριώντηςΗπείρου και συσχέτισηςτουςμετηΓεωγραφική Ένδειξηκαι τηντοπωνυμία παραγωγήςδηλαδή το terroirκαι από […]
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SUSTAINABILITY 1-11-2022
Οι συνήθεις ύποπτοι ξανακτύπησαν. Ένας μοναδικός συνδυασμός! Μίγμα ρίγανης, σκόρδου, φασκόμηλου και κρίταμου σε συνδυασμό με τριβουτυρίνη ως πρόσθετα στη διατροφή των κοτόπουλων κρεοπαραγωγής. Ποια είναι η επίδραση τους στην ανάπτυξη των πτηνών, στη μετατρεψιμότητα τους, στην αρχιτεκτoνική του εντέρου, στην εντερική μικροχλωρίδα, στον αριθμό των κοκκιδίων στο έντερο και στην αντίσταση του κρέατος στην […]
Δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Βiologyτης επιστημονικής ομάδας της κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μικροβιακή ανθεκτικότητα των σταφυλόκοκκων που απομονώνονται από γάλα κλινικά υγιώναιγών.
Η μικροβιοανθεκτικότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ενιαίας υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το 2030 το κυρίαρχο αίτιο απώλειας ανθρώπων θα είναι η μικροβιοανθεκτικότητα, περισσότερο και από τον αριθμό των απωλειών λόγω καρκίνου. Ο Staphylococcusspp. είναι ένα σημαντικό παθογόνο που προκαλεί μαστίτιδα σε γίδες και σχετίζεται με τη μικροβιακή αντοχή (AMR). Οι στόχοι […]
ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY SOMED 14-16 JUNE 2022
Tρέχουν τα πράγματα και δεν προλαβαίνουμε. 15 συμμετοχές τουΤμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο δυναμική παρουσία Πανεπιστημίου μετά […]
ANAKOΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τα τελευταία χρόνια, η ανησυχία των καταναλωτών για τη χρήση συνθετικών αντιοξειδωτικών και αντιβιοτικών στα τρόφιμα αυξάνεται, προκαλώντας εκτεταμένη έρευνα για εναλλακτικές λύσεις φυσικής προέλευσης. Η ερευνητική μας ομάδα εξέτασε τρία αιθέρια έλαια από αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική παραδοσιακή ιατρική για την αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή τους δράση προκειμένου να καθοριστεί η δυνατότητα […]