Skip to content
Menu

VET. SCI. ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΝΟΤΡΙΤΙΟΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Mπορεί ένα μίγμα ειδικής επεξεργασίας υποπροϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής να αλλάξει σημαντικά προς το βέλτιστο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του Ελληνικού κοτόπουλου;

Η απάντηση εδώ. Μπορεί. Το ερευνητικό έργο είναι το Innotrition, ΙNTERREGΕλλάδας Ιταλίας 2014-2022 με εκλεκτές συμμετοχές. Εργαστήριο Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας και Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Άρτα, Εργαστήριο Διατροφής, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., Εργαστήριο Τροφίμων και Μηχανικής Βιοσυστημάτων, Τμήμα Αγροτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αγροπεριβαλλοντικών Επιστημών και Αγροτικού Χώρου, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο του Bari, Eθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας, Ινστιτούτο Επιστημών Τροφίμων.

Μια μαγευτική συνεργασία εκλεκτών συναδέλφων, όπως πρέπει να γίνεται, για να αποδειχθεί πως η χρήση «υπολειμμάτων» η ρυπογόνων αποβλήτων της βιομηχανίας αγροδιατροφής (ελαιουργίας, οινοποιείας και τυροκομίας) στη διατροφή των ζώων με εξειδικευμένη επεξεργασία μπορούν να γίνουν διατροφικά συστατικά ώστε να παραχθεί ένα κρέας κοτόπουλου πιο ασφαλές, ποιοτικά ανώτερο, με σημαντικό αντιοξειδωτικό profilκαι με ένα εξαιρετικό εντερικό μικροβίωμα που μειώνει τη χρήση χημειοθεραπευτικών, με βέλτιστους αντιαθηρωματικούς δείκτες, με δυο λόγια να οδηγήσει δηλαδή σε λειτουργικό (functional) κρέας κοτόπουλου.

sdvge