Αξιότιμοι,
Το Τμήμα Γεωπονίας σας προσκαλεί στην 8η έκθεση MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024 που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, όπου το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων συμμετέχει ως εκθέτης στο HALL1 (DAIRY EXPO), Περίπτερο A32 για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους» που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας» (ΜΕΤΡΟ 16 – Δράση 2 – Κωδικός έργου: Μ16ΣΥΝ2-00267), «ΕΣΠΑ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης), μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επίσης σας προσκαλούμε στην 7η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 11.30 π.μ. στο HALL1, όπου θα παρουσιαστεί εισήγηση με θέμα: «Εφαρμογή πρωτεωμικών τεχνολογιών και ανάπτυξη τεχνητών νευρωνικών δικτύων για την
ταυτοποίηση της προέλευσης γάλακτος μηρυκαστικών».
Με χαρά θα σας υποδεχτούμε για να συζητήσουμε τις καινοτόμες εξελίξεις που εφαρμόζει το εργαστήριό μας στην ιχνηλάτηση της αυθεντικότητας του ελληνικού γάλακτος.Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για την εγγραφή σας στην έκθεση και
τη λήψη της προσωπικής σας πρόσκλησης.
https://www.eventora.com/en/Events/meat-dairy-frozen-expo-2024/Order?exhibitor=panepistimio_ioanninon_-_eidikos_lo&exmsg=true&ttId=TTALJUCAFK&ttQuantity=1&r=
Με εκτίμηση,
Αθηνά Τζώρα, Καθηγήτρια
Επιστημονική υπεύθυνη του έργου TREATS
treats.gr
Τμήμα Γεωπονίας
[themify_col grid=”2-1 first”]
Εργαστήριο Υγείας των Ζώων – Υγιεινής και
Ποιότητας Τροφίμων
Διευθύντρια: Αθηνά Τζώρα, Καθηγήτρια
[/themify_col] [themify_col grid=”2-1″]
Τηλ. 26810 50202 – Fax: 26810 50240
Email: tzora @ uoi.gr
Κτίριο Ζωικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας,
Πανεπιστημιούπολη Άρτας, Κωστακιοί, 47100
[/themify_col]
7η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ 2024
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DAIRYNEWS
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΙΤΑΠ)- ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Δρ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ
——————————————————————————————-
11.30- 11.45 | Προσέλευση, εγγραφές
11.45-11.50 | Χαιρετισμός: Περιοδικό DairyNews
11.50-12.00 |Χαιρετισμός: Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ
———————————
Α’ Επιστημονική Συνεδρία
- 12.00- 12.15 | Εισήγηση: «Τυριά από νωπό γάλα»
Μέγα Α.
Γαλακτοκομική Σχολή, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννινα mega @ elgo.gr - 12.15- 12.30 | Εισήγηση: «Επίδραση της προσθήκης προπιονικών βακτηρίων στα χαρακτηριστικά της πρόβειας Γραβιέρας ΒΟΙΟΥ Κοζάνης»
Σακκάς Λ., Μοάτσου Γ., Ζωίδου Ε., Μασούρας Θ., Μοσχοπούλου Α.
Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών lasakkas @ hotmail.com - 12.30- 12.45 | Εισήγηση: «Χρήση τεχνολογίας blockchain για την ιχνηλασιμότητα προϊόντων γάλακτος στην αιγοπροβατοτροφία»
Παπαχρήστου Δ.1, Λαλιώτης Γ. 1, Κουτσούλη Π. 1, Πατρικάκης Χ.2, Μπιζέλης Ι. 1,2
- Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών glaliotis @ aua.gr, jmpiz @ aua.gr
- Τμήμα Ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
————————————————
Παρουσιάσεις
- 12.45- 13.00 | Παρουσίαση: «Ο Ρόλος της Clayton στην Ενεργειακή Αναβάθμιση της Γαλακτοβιομηχανίας: Ανακαλύπτοντας τα οφέλη της κορυφαίας ατμογεννήτριας»
Γαραντζιώτης Γιώργος, Managing Director Meleccon& Μπακομήτρου Φαίη, Μηχανικός πωλήσεων Meleccon - 13.00- 13.15 | Παρουσίαση: «Application of rapid microbiological tests in the dairy industry»
Professor Colin Fricker PhD FRSB FRSPH, Chief Scientist, Oculer Limited
————————————
Β’ Συνεδρία
- 13.15- 13.30 | Εισήγηση: «Εφαρμογή πρωτεωμικών τεχνολογιών σε γάλα και ανάπτυξη τεχνητών νευρωνικών δικτύων για την ταυτοποίηση της προέλευσης γάλακτος μηρυκαστικών»
Καραμούτσιος Α.1, Οικονόμου Δ. Ε. 2, Σκούφος Ι.1, Βόιδαρου Χ.1, Νικολάου Κ.1, Φώτου Κ.1, Γκούβα Ε.1, Μπόνος Ε.1, Βουράκη Σ.1, Τζώρα Α.1
- Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κωστακιοί Άρτας, Αρτα tzora @ uoi.gr
- Εργαστήριο αλληλεπίδρασης ανθρώπου – υπολογιστή, HCILAB, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κωστακιοί Άρτας, Άρτα
- 13.30- 13.45 | Εισήγηση: «Στοιχειακή μεταβολομική – Επισήμανση γαλακτοκομικών με Δυσπρόσιο»
ΠαπαλάμπρουΛ.1,2 ,Γεωργίου Κ. Α.1,2
- Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών lidapap@aua.gr; cag@aua.gr
- Ερευνητική υποδομή FoodomicsGR,Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- 13.45- 14.00 | Εισήγηση: «Στοιχειακό προφίλ παραδοσιακών, εμπορικά διαθέσιμων ελληνικών τυριών»
Παπαλάμπρου Λ. 1,2, Παππά Ε. Χ. 3, Κονδύλη Ε. 3,. Παππάς Α. Χ. 4, Andrea Mara 1,2,5, Κυριακάκη Π. 4, Ζωίδης Ε. 4, Καραγεώργου Α. 6, Γιαμούρη Ε. 4, Σαρρή Α. 6, Σιμιτζής Π. 6, Γκολιομύτης Μ. 6, Gavino Sanna 1,2,5, Τσιπλάκου Ε. 4, Γεωργίου Κ. Α. 1,2
- Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών lidapap@aua.gr ; cag@aua.gr
- Ερευνητική υποδομή FoodomicsGR, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Τμήμα Γάλακτος, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός -ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννινα
- LaboratoryofNutritionalPhysiologyandFeeding, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Department of Chemical, Physical, Mathematical and Natural Sciences, University of Sassari, Sassari, Italy
- Εργαστήριο Γενικής και ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών