Skip to content
Menu

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ του ερευνητικού έργου «Διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών διατροφής με βάση τα βότανα, ώστε να μειωθεί η χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή του χοιρινού και ορνίθειου κρέατος με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιδράσεις-GreenPro»

Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα σας προσκαλούν την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στη Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Άρτας, στο Campus των Κωστακιών, με στόχο την ενημέρωση επιχειρηματιών, παραγωγών, στελεχών και καταναλωτών για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου «Διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών διατροφής με βάση τα βότανα, ώστε να μειωθεί η χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή του χοιρινού και ορνίθειου κρέατος με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιδράσεις-GreenPro», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας και τη Διακρατική Συνεργασία “Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας”.

Η σύνθεση της ερευνητικής ομάδας αποτελείται από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ με επικεφαλής τον Καθηγητή Διατροφής Ηλία Γιάννενα, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επικεφαλής τον Καθηγητή Υγείας των Ζώων κ. Γιάννη Σκούφο, τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ»  και τους Κινέζους εταίρους «Nanjing Agricultural University, China» και «Meritech Biotechnology, Guangzhou, China».

Προσκαλούμε όλους τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τους καταναλωτές και συναδέλφους επιστήμονες στην ημερίδα με στόχο τη μείωση της χρήσης των αντιβιοτικών στη Ζωική παραγωγή της Ελλάδας και της Κίνας και την εφαρμογή εθνοφαρμακευτικών προτύπων για τη διαχείριση της Υγείας Πτηνών και Χοίρων.

Γιάννης Σκούφος

Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικός υπεύθυνος