Eco fish project, Ιnterreg – IPA CBC Greece-Albania“Οικολογικό αποτύπωμα των υδατοκαλλιεργειών στη διασυνοριακή περιοχή Σαγιάδας και Νότιας Αλβανίας” ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η ιστορία των ζυμούμενων τροφίμων είναι τόσο βαθιά όσο η ιστορία του ανθρώπου. Ταυτόχρονα, οι τοπικές παραγωγές τροφίμων ανέπτυξαν ποικίλους δρόμους ζύμωσης προσαρμοζόμενες σε ανάγκες, μέσα και ειδικές συνθήκες, καθώς και στην παράδοση. Σήμερα, η βιομηχανικού τύπου παρασκευή ζυμούμενων τροφίμων κατέκλυσε τα ράφια χωρίς ειδικό στόχο, αλλά με βάση την πεποίθηση του καταναλωτή για τη χρήση τους ως καλού τροφίμου. Στόχοι για το μέλλον των Ελληνικών τροφίμων μπορεί να είναι οι ειδικές διαιτητικές αγωγές για χρόνιες παθήσεις του εντέρου, η εξειδίκευση του μικροβιώματος της διατροφής με βάση τις διατροφικές αποκλίσεις, αλλά και με βάση τις πρώτες ύλες της διατροφής και […]
Στις 13 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η εναρκτήρια συνάντηση για την υλοποίηση νέου Ερευνητικού Έργου με θέμα «Καινοτόμες ζωοτροφές με άλευρα εντόμων, τα οποία θα εκτρέφονται σε υπόστρωμα εμπλουτισμένο με λειτουργικά συστατικά αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Ελληνικής χλωρίδας, για εκτρεφόμενες τσιπούρες, ορνίθια και χοιρίδια (Ακρωνύμιο InsectFeedAroma). Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.
Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας, Διμερής και Πολυμερής Συνεργασία Έρευνας Τεχνολογίας Ελλάδας – Κίνας 2014-2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας υλοποιεί ερευνητικό έργο με τίτλο: «Διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών διατροφής με βάση τα βότανα, ώστε να μειωθεί η χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή του χοιρινού και ορνίθειου κρέατος με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιδράσεις, GreenPro».
Έχει νόημα αναρωτιέσαι να κτίζεις όταν όλα φαίνονται να γίνονται σαθρά; Κυρίως από ανθρώπους που δεν ξέρουν, μιλούν πολύ, αλλά δεν χάνονται μέσα στη σιωπή της ακοής και της παρατήρησης για να ορίζουν την σκληρή αλλά ουσιαστική πραγματικότητα των έργων από το χάιδεμα των λόγων που φαντασιώνουν και μαγεύουν. Εδώ στην Άρτα στο Γεωπονικό γίνονται δουλειές που θα τις ζήλευε κάθε Πανεπιστήμιο. Όμως τα έργα κατακτούνται με σιωπή, αυτός που δουλεύει δεν έχει ώρα για πολλά-πολλά. Έχει όμως ανάγκη να τον καταλαβαίνουν και κάπου κάπου να λένε καμιά καλή κουβέντα και να στηρίζουν τον εαυτό τους επί της ουσίας και […]
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 η 2η συνάντηση του έργου "CheeseCulT – Ο Δρόμος του Τυριού ως καινοτόμος κινητήριος δύναμη πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή" (Cheese route as an innovative cultural heritage driving force for rural tourism development in the cross-border area), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg IPA II Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και την Αλβανίας.
[pdf-embedder url="https://dagri.uoi.gr/wp-content/uploads/2021/05/10-ergastirio-igeias-zoon-2021.pdf"]
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚ. ΈΤΟΣ 2020-2021 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/proskliseis-erevniton/5151-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-24834-2021
Πρόσληψη Αποφοίτων Ζωικής Παραγωγής Επισυναπτόμενο αρχείο: PET SHOP-3c8de258 Title: PET SHOP-3c8de258
Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας. Επισυναπτόμενο αρχείο: PROKIRIKSI EKLOGHS KOSMHTORA-f0468536 Title: PROKIRIKSI EKLOGHS KOSMHTORA-f0468536
Παράταση περιόδου διανομής συγγραμμάτων Εαρινού εξαμήνου 2020 – 2021 Επισυναπτόμενο αρχείο: ANAKINOSI EUDIXOS-3b05989c Title: ANAKINOSI EUDIXOS-3b05989c