Εξωστρέφεια/συνεργασίες του Τμήματος Γεωπονίας
Για να καταστεί το Τμήμα ελκυστικό σε επιστημονικό επίπεδο, αφού η πόλη δεν είναι ισχυρός αστικός ιστός, σε φοιτητές, ερευνητές και νέους επιστήμονες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες πρέπει να αναπτυχθεί ένα περιβάλλον επιτυχημένων δομών υψηλής τεχνογνωσίας και δημιουργικών συνεργασιών με εταίρους που θα στοχεύουν στην:
- Ανάδειξη του Τμήματος μέσω δράσεων ενημέρωσης και υλοποίηση εκδηλώσεων προβολής, που αποσκοπούν στη διάχυση και αξιοποίησή των ερευνητικών αποτελεσμάτων των μελών του Τμήματος στους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς.
- Προώθηση συνεργασιών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο με άλλα τμήματα του Εθνικού Πανεπιστημιακού χώρου, όπως και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως η πρόσφατη συμφωνία με το Πανεπιστήμιο του Μπάρι για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, πάνω σε αντικείμενα που άπτονται της ορθολογικής παραγωγής προϊόντων πρωτογενούς τομέα με εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων.
- Ενίσχυση των συνεργασιών με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού με βάση πρωτόκολλα συνεργασίας που θα καθορίζουν τους τομείς έρευνας και εκπαίδευσης στα πλαίσια ανταλλαγής εκπαιδευτικών επισκέψεων και ερευνητικών έργων.
- Ενίσχυση των συνεργασιών με μεγάλες επιχειρήσεις και λοιπούς παραγωγικούς φορείς και υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας με στόχο τον προσανατολισμό της έρευνας και της εκπαίδευσης στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Το Τμήμα αποτελεί πρότυπο Τμήμα για την εξωστρέφειά του στον παραγωγικό ιστό της χώρας.
- Πρόσκληση επισκεπτών καθηγητών αναγνωρισμένου κύρους από το εξωτερικό για την ανάπτυξη και διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων που εντάσσονται στα γνωστικά αντικείμενα των σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας με την προοπτική της ανάπτυξης ξενόγλωσσου προγράμματος σπουδών.
- Ευαισθητοποίηση του κοινού και των υποψήφιων φοιτητών για το Π.Σ. του Τμήματος μέσω:
- Άμεσης αναβάθμισης της ιστοσελίδας του Τμήματος.
- Καθιέρωσης ετήσιων εκδηλώσεων (εβδομάδα Γεωπονίας), όπως ακριβώς έχει γίνει με τη εβδομάδα Ζωικής παραγωγής Άρτας.
- Ίδρυσης Κέντρου δια βίου εκπαίδευσης για νέους αγρότες (εκπαιδευτικός λαχανόκηπος, βοτανικός κήπος με αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά, φυτώριο κηπευτικών, ανθοκομικών φυτών, εκπαιδευτικό υδροπονικό θερμοκήπιο, πλήρης αξιοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων για την εκπαίδευση σε ζητήματα έξυπνης πτηνοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας ειδικών τροφίμων, χοιροτροφίας, παραγωγής ειδικών προϊόντων κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας, παραγωγής πράσινου κρέατος και γάλακτος, ζητήματα που έχει διερευνήσει το Τμήμα πριν την ένταξή τους στη νέα προγραμματική περίοδο με τη μορφή του Green Deal).
- Διοργάνωσης «θερινού σχολείου» (summer school) με τη χρήση των ερευνητικών του υποδομών.
- Προώθησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
- Σχεδιασμού και ανάπτυξης ενημερωτικών δελτίων (newsletters) του Τμήματος.
- Παρουσίασης διδακτορικών διατριβών σε μορφή σεμιναρίου και ημερίδων.
- Ανάπτυξης σεμιναριακών εκδηλώσεων παραγωγών για ειδικούς στόχους παραγωγής
Δελτία Τύπου
Διεξαγωγή δύο σεμιναρίων διάχυσης και προαγωγής των αποτελεσμάτων του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος Innotrition
Διεξαγωγή δύο σεμιναρίων διάχυσης και προαγωγής των αποτελεσμάτων του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος Innotrition που υλοποιείται από Ελληνικής πλευράς από το Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.Επισυνάπτεται η πρόσκληση προς τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες της αγροδιατροφής, την επιστημονική κοινότητα, τους φοιτητές, τους καταναλωτές και το ευρύ κοινό: Πρόσκληση – […]
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ INNOTRITION ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Διεξαγωγή δύο σεμιναρίων διάχυσης και προαγωγής των αποτελεσμάτων του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος Innotrition που υλοποιείται από Ελληνικής πλευράς από το Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα. Επισυνάπτεται η πρόσκληση προς τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες της αγροδιατροφής, την επιστημονική κοινότητα, τους φοιτητές, τους καταναλωτές και το ευρύ κοινό. Επισυνάπτεται το […]
Διεπιστημονική ημερίδα με στόχο την προώθηση της έρευνας μέσω της παρουσίασης των επιστημονικών ευρημάτων και αποτελεσμάτων.
Στο πλαίσιο της δράσης «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας», το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως βασικός ερευνητικός εταίρος του έργου «GreenPro Διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών διατροφής με βάση τα βότανα, ώστε να μειωθεί η χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή του χοιρινού και ορνίθειου κρέατος με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιδράσεις» σε συνεργασία με […]
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Μείωση της ενεργειακής έντασης σε εκτροφές πτηνών κρεοπαραγωγής. Μεθοδολογίες και στρατηγικές.Επισυναπτόμενο αρχείο: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ρ.Τ.
Η Ε.Ρ.Τ παρουσίασε το ερευνητικό έργο της κατεύθυνσης Zωικής Παραγωγής του Τμήματος Γεωπονίας στην Άρτα με τριήμερη επίσκεψη και προβολή των εμβληματικών του προγραμμάτων που αφορούν τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη ζωική παραγωγή, τη βιολειτουργική διατροφή των Ζώων, την ανάπτυξη συστημάτων antibiotic free, την ανάπτυξη μονοποικιλιακών τυριών παραδοσιακών φυλών προβάτων της Ηπείρου και την […]
Αφιέρωμα στο Τμήμα Γεωπονίας από την ΕΡΤ
Επισυναπτόμενο αρχείο: ΔΕΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ-18a9c1a7 Title: ΔΕΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ-18a9c1a7
Δελτίο Τύπου
Διοργάνωση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του έργου CheeseCulT, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Interreg IPA II Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020″ Επισυναπτόμενο αρχείο: final Press_Release_Training Seminars_CheeseCult_27-09-2021_gr-114df676 Title: final Press_Release_Training Seminars_CheeseCult_27-09-2021_gr-114df676
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CHEECECULT
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CHEECECULT – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Επισυναπτόμενο αρχείο: Έργο cheesecult ΗΜΕΡΙΔΑ 8-7-2021-11e0b0fe Title: Έργο cheesecult ΗΜΕΡΙΔΑ 8-7-2021-11e0b0fe
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ INNOTRITION ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ INNOTRITION ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Επισυναπτόμενο αρχείο: Αίτηση Συμμετοχής στο Έργο INNO.TRITION-f321ff6a Title: Αίτηση Συμμετοχής στο Έργο INNO.TRITION-f321ff6aΕνημερωτικό Φυλλάδιο INNO.TRITION-bea0a052 Title: Ενημερωτικό Φυλλάδιο INNO.TRITION-bea0a052προσκληση innotrition-80b4976a Title: προσκληση innotrition-80b4976a
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ FOODEXPO
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ FOODEXPO Επισυναπτόμενο αρχείο: foodexpo 2021 Συμμετοχή του εργαστηρίου Υγείας των ζώων-c8a89758 Title: foodexpo 2021 Συμμετοχή του εργαστηρίου Υγείας των ζώων-c8a89758