Skip to content
Menu

Εκδήλωση: «Το Ελληνικό κρέας στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις»

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία στην MEAT/DAIRY/ FROZEN EXPO 2024
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της, στις 9 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα

Ο Κλάδος Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία – Τρόφιμα, υπηρετώντας και τιμώντας τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ), θα συμμετέχει στη συνδυαστική έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ανακοινώθηκε η διοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Το Ελληνικό κρέας στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, στις 14.30 στο Metropolitan Expo, στο Hall 1 και στο Stage 1, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος της ΕΚΕ Δρ. Μαρία Λινού, θα χαιρετήσει ο Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου και θα συντονίσει η υπεύθυνη του κλάδου καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ. Αθηνά Τζώρα.

FDV

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
—————————————————————————-

14.30- 14.35 | Θεματική εισαγωγή: Δρ. Μαρία Λινού, Πρόεδρος της ΕΚΕ
14.35- 14.45 | Χαιρετισμός: Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου,Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας
Επιστημονικές Εισηγήσεις

  • 14.45- 15.00 | «Αναδυόμενοι κίνδυνοι και νέες τεχνολογίες επεξεργασίας κρέατος»
    Δρ. Ευάγγελος Κ. Οικονόμου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζ.Π. και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, boikonom @ vet.auth.gr
  • 15.00- 15.15 | «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού κρέατος-Ευκαιρίες και απειλές»
    Νίκος Κασσαλιάς, Κτηνίατρος Μικροβιολόγος, nick.kasalias @ gmail.com
  • 15.15- 15.30 | «Themeatdebate: Ας συζητήσουμε για το κρέας και τη Δημόσια Υγεία»
    Χρυσούλα Βόιδαρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, xvoidarou @ uoi.gr
  • 15.30- 15.45 | «Καινοτόμα κτηνοτροφικά συστήματα για το μετασχηματισμό και την ιχνηλασιμότητα του Ελληνικού κρέατος»
    Γιάννης Σκούφος, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, jskoufos @ uoi.gr