“Συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας του Παν. Ιωαννίνων στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας”
Το ακούραστο τμήμα, η αδιάκοπη συνείδηση της έρευνας, η στόχευση στην αναζήτηση της ουσίας των καινοτόμων κτηνοτροφικών συστημάτων, της ανάδειξης της ταυτότητας του Ελληνικού κρέατος, γάλακτος και τυριών, η ασταμάτητη ροή πειραματικών δεδομένων στα πιο προωθημένα ερωτήματα της ζωικής παραγωγής και των φυσικών τροφίμων, η τεκμηρίωση με καινοτόμες τεχνολογίες της αυθεντικότητας τροφίμων με θετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων, η αναζήτηση της άλλης διατροφικής Ελλάδας, της άλλης Ηπείρου λακωνικής αλλά γαστρονομικά παγκόσμιας, της άλλης Άρτας ως διεθνούς πόλου του αγροδιατροφικού τομέα με άξονα το Τμήμα Γεωπονίας. Η πρόσφατη έκφρασή τους στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας, όπου η κατεύθυνση Ζωικής παραγωγής, σύσσωμη σαν οικογένεια πήγε να παρουσιάσει τα κατορθώματά της.
Γιδοτύρι από γάλα φυλής Σκοπέλου της Μονής Βελά, ποια τα πλεονεκτήματά του και γιατί διαφέρει, συστήματα ολιστικής διαχείρισης αιγοπροβατοτροφικών μονάδων, βαρέα μέταλλα και ψάρια, κεφαλοτύρι από γίδινο γάλα, ανάλυση μικροβιώματος για την ταυτοποίηση του γίδινου τυριού της Ηπείρου.
Τι άλλο να κάνεις σε αυτή τη ζωή, πόσα παραπάνω θαύματα, ένας αλλά Λέων, όταν άλλοι έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια με πολύ μικρή παραγωγή δεδομένων ενώ εσύ δουλεύεις μόνο από όσα κερδίζεις από ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα, χωρίς χρηματοδοτήσεις. Όλοι και όλες στην αιχμή της επιστήμης, Αθηνά, Λευτέρης, Χρυσούλα, Γιάννης, Σωτηρία, Ντίνα, Λίτσα, Νάντυ, Λάμπρος, Γιώργος, Αχιλλέας.
Σας αφιερώνουμε την επιστημονική ζωή μας μέσα από μια σειρά φωτογραφίες με τους φοιτητές μαζί μας, τη χρυσή ομάδα και τον αγαπητό Πρόεδρο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας κ. Κώστα Μουτζούρη, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απολαύστε, γιατί ακολουθούν πιο μαγικές στιγμές και απίστευτα σενάρια!