Για αναζήτηση δημοσιεύσεων αλλά και h-index των μελών του τμήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:
WOK
Περισσότερες πληροφορίες για το h-index και πως ο δείκτης αυτός μετρά την αξία των ακαδημαικών μπορείτε να βρείτε στο κείμενο αυτό.
Ερευνητικό Έργο (Δείτε εδώ)
Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορεί να κάνει ορατό τον αόρατο κόσμο του κρέατος;
Το Τμήμα Γεωπονίας του Π. Ιωαννίνων κάνει ορατό τον αόρατο κόσμο του κρέατοςΡαντεβού στα τυφλά, όχι για να έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις τη Μόνικα που λέει και ο φίλος μου Δημήτρης, αλλά για να συναντήσεις το κρέας. Σάρκα ή fleshστο χωριό. Όμως τι προκύπτει από ένα ραντεβού στα τυφλά με το κρέας; Μια παχυσαρκία […]
Το Τμήμα Γεωπονίας και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκλειδώνουν την προέλευση και το είδος του γάλακτος με τη χρήση τεχνολογιών πρωτεωμικής και τεχνητών νευρωνικών δικτύων
Στη ζωή πρέπει να πορευόμαστε με το θαύμα στη σκέψη γιατί η επιστήμη πάντα δεδικαίωται και ας μην υποστηρίζεται. Σήμερα και μετά από τόσο αγώνα που υποτίθεται γίνεται για την αυθεντικότητα των τυροκομικών προϊόντων και ιδιαίτερα της φέτας και την καταπολέμηση της νοθείας μέσω υπερφυγοκέντρησης, προσθήκης ορού γάλακτος, σκόνης γάλακτος, κανείς δεν συγκινείται που το […]
ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Και βέβαια όλοι μαζί σηκώνουμε τον πήχυ. Εργασία με ταυτόχρονη ζυμωτική δράση προβιοτικών βακτηρίων Enterococcusfaecium, Lactobacillusspp., and Bifidobacteriumspp. μεεκχυλίσματα μανιταριώνPleurotuseryngii and Pleurotusostreatus για την παραγωγή ζυμούμενων μανιταριών. Ποια στελέχη λακτοβακίλλων θα χρησιμοποιηθούν, πως θα γίνει η φυσική ζύμωση, ποια είναι τα οργανοληπτικά και φυσικά χαρακτηριστικά, η μικροβιακή τους ασφάλεια, ποια είναι τα νιτρώδη τους, οι […]
Εκδήλωση: «Το Ελληνικό κρέας στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις»
Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία στην MEAT/DAIRY/ FROZEN EXPO 2024Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της, στις 9 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo, στην ΑθήναΟ Κλάδος Τροφίμωνκαι Δημόσιας Υγείας, υπηρετώντας και τιμώντας τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ), θα συμμετέχει στη συνδυαστική έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024. Στο […]
Εκδήλωση: «Το Ελληνικό κρέας στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις»
Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία στην MEAT/DAIRY/ FROZEN EXPO 2024Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της, στις 9 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo, στην ΑθήναΟ Κλάδος Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία – Τρόφιμα, υπηρετώντας και τιμώντας τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ), θα συμμετέχει στη συνδυαστική έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων MEAT – DAIRY – FROZEN Expo […]
Συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας του Π. Ιωαννίνων στην Έκθεση MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024
Αξιότιμοι,Το Τμήμα Γεωπονίας σας προσκαλεί στην 8η έκθεση MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024 που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, όπου το Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων συμμετέχει ως εκθέτης στο HALL1 (DAIRY EXPO), Περίπτερο A32 για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων […]
Ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας του Παν. Ιωαννίνων στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας
“Συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας του Παν. Ιωαννίνων στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας”Το ακούραστο τμήμα, η αδιάκοπη συνείδηση της έρευνας, η στόχευση στην αναζήτηση της ουσίας των καινοτόμων κτηνοτροφικών συστημάτων, της ανάδειξης της ταυτότητας του Ελληνικού κρέατος, γάλακτος και τυριών, η ασταμάτητη ροή πειραματικών δεδομένων στα πιο προωθημένα ερωτήματα της ζωικής παραγωγής και […]