Στα πλαίσια του 31ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης από 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2023, παρουσιάστηκαν προφορικά και γραπτά οι κάτωθι ερευνητικές εργασίες, που προέρχονται κυρίως από πτυχιακές μελέτες φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας.
1.Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΟΣ ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ‘NAVΕLINA’ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ.
Β. Στουρνάρας, Θ. Παππάς, Γ. Πατακιούτας
2. ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΑΣΠΙΔΙΩΤΟ ΕΝΟΦΘΑΛΜΙΣΜΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΗΛΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.
Χ. Κάτσιος, Β. Στουρνάρας, Γ. Πατακιούτας, Δ. Κύρκας, Ν. Μάντζος
3.ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ‘HAYWARD’ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ.
Μ. Δούμου, Β. Στουρνάρας, Μ. Χριστόπουλος, Π. Μπέζα, Χ. Καριπίδης
4.ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟ ΜΕΘΟΔΟΥ FOLIN CIOCALTEU ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.
Ξ. Ζώνιου, Ε. Σιαμαλέκα, Ν. Βίτσιου, Φ. Κακαλή, Β. Στουρνάρας, Π. Μπέζα
5.Η ΕΠΑΝΑΛΛΗΛΟΥΧΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΚΙΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
Χ. Μπαζάκος, Μ. Μιχαηλίδης, Ν. Τουρβάς, Κ. Αλεξίου, Ι. Μελλίδου, Χ. Πολυχρονιάδου, S. Ramos-Onsins, Α. Μπούτσικα, Α. Ξανθοπούλου, Θ. Μωυσιάδης, Β. Στουρνάρας, Ε. Καραγιάννης, Φ. Αραβανόπουλος, Α. Μολασιώτης, Γ. Τάνου, Ι. Γανόπουλος
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις περιλήψεις των ανωτέρω εργασιών, καθώς και όλων των εργασιών του Συνεδρίου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους και φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας για τις αξιόλογες εργασίες που παρουσίασαν!
Με εκτίμηση,
Βασίλειος Στουρνάρας
Επίκουρος Καθηγητής