Νέα
Poultry ροδι 5-5-2022 Eρευνητική εργασία τμήματος Γεωπονίας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΟΣΜια νέα δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στοPoultry 2022,με βασικό άξονα την εναλλακτική διαχείριση της υγείας των […]
INSECTFEED AROMA
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟΥ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ένα περίεργοερευνητικό έργομεπιοπερίεργοτίτλοinsectfeedaroma. Tιπροτείνουμε; Να δούμετηχρήσηεντόμωνπου εκτρέφονται με ένανμοναδικό τρόπομεεμπλουτισμό τηςτροφήςτουςμε αιθέρια έλαια από αρωματικά φυτά τηςΕλληνικήςχλωρίδαςκαι […]
frontiers ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 9-2022
Μια μεγάλη συνεισφορά για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη χοιροτροφία και την πτηνοτροφία. Ποιες είναι οι στρατηγικές της πράσινης κτηνοτροφικής παραγωγής; Υπάρχουν φιλοπεριβαλλοντικές στρατηγικές διατροφής; Τι σημαίνει stressστα ζώα και πως το διαχειριζόμαστε με την κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει διατροφή ακριβείας για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ποια η μεθοδολογία και οι στρατηγικές για […]
FOODS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΩΜΕΓΑ 3
Tα ανήσυχα μυαλά δουλεύουν. Αποτέλεσμα; Κεφαλογραβιέρα ωμέγα-3. Μια εργασία παγκόσμιας σημασίας, που για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας πολυωμικέςκαι μοριακές τεχνικές, διακρίνεται το τυρί κεφαλογραβιέρα που παράγεται από γάλα προβάτων που διατρέφονται με καινοτόμα σιτηρέσια και ανιχνεύονται συγκεκριμένοι μικροβιακοί και μεταβολωμικοίβιοδείκτεςπου ταυτοποιούν το σύστημα παραγωγής, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυριού και τη μοναδικότητά του (ωμέγα-3 κεφαλογραβιέρα). Ο […]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η γνωστή ακολουθία της ερευνητικής πυγμής συνεχίζεται με στόχο όπως έχουμε αναφέρει την αναδιάταξη των μεθοδολογιών της κτηνοτροφικής παραγωγής προς ένα Ελληνικό πρότυπο που θα μας διασφαλίσει ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, υγεία των ζώων και συνεπώς ασφάλεια κρέατος, συγκριτικά καλύτερους ζωοτεχνικούς δείκτες και προστιθέμενη αξία. Πολυδύναμα στελέχη ζυμομυκήτων χρησιμοποιήθηκαν σε κρεοπαραγωγικά κοτόπουλα που μολύνθηκαν με ωοκύστεις […]