Νέα
Αποδοτική συγκομιδή στο καλαμπόκι-Άρθρο στην Ύπαιθρο Χώρα
Άρθρο στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα (τεύχος Παρασκευής 29 Ιουλίου 2022) που απευθύνεται στους παραγωγούς για την βελτιστοποίηση της συγκομιδής στο καλαμπόκι, κατ’ επέκταση ελαχιστοποίηση απωλειών της παραγωγής, είτε για καρπό ή ενσίρωση. Επισυναπτόμενο αρχείο: ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ-ebfa900d
Συμμετοχή του τμήματος σε τεχνική συνάντηση του ΥΠΑΑΤ για τα εγγειοβελτιωτικά έργα
Μέλη του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12/7/2022 στην Άρτα, με πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ και αντικείμενο τα εγγειοβελτιωτικά έργα στον νομό. Το τμήμα Γεωπονίας παρουσιάζει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, έχοντας εγκαταστήσει και λειτουργεί στο πλαίσιο έργων έρευνας και ανάπτυξης αγρομετεωρολογικούς σταθμούς και […]
Δύο νέες ερευνητικές εργασίες του Τμήματος Γεωπονίας
Δύο νέες ερευνητικές εργασίες του Τμήματος Γεωπονίας Επισυναπτόμενο αρχείο: ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΕΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΙΠΠΟΥ-1a368cf8 ροδι 5-5-2022 ερευνητική εργασία τμήματος Γεωπονίας-7cbda633
Συμμετοχή και βράβευση του Τμήματος στο 41st International Congress of the Society for Microbial Ecology and Disease
15 συμμετοχές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο δυναμική παρουσία Πανεπιστημίου μετά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Επισυναπτόμενο […]
Άνοιξε ο “Δρόμος του τυριού” στην Ελλάδα από το Tμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων…
Σεμνά αλλά και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πιλοτική Επίσκεψη στο «Δρόμο του Τυριού» στις περιοχές της Ηπείρου και της Αλβανίας, στο πλαίσιο του έργου “CheeseCulT – Ο Δρόμος του Τυριού ως καινοτόμος κινητήριος δύναμη πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή” (Cheese route as an innovative cultural heritage driving force for […]