Skip to content
Menu

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Υπάρχουν και υπάρχουν αξιοθέατα στην Ήπειρο. Η παραγωγική βάση της όμως και η εκπαιδευτική είναι τα κορυφαία αξιοθέατα. Επίσκεψη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ως κορυφαία ιδρύματα το καθένα στο ρόλο του είχαμε πολλά να πούμε και να συναντηθούμε ίσως περισσότερο. Εξαιρετική επίσκεψη, με βάθος, με συζήτηση για τα παραγωγικά πρότυπα, τα Ελληνικά τυριά και κυρίως η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερη γιατί συναντήσαμε τον μάγο του παγωτού και της κρέμας, τον Αποστόλη Πέτρου. Artisanal παγωτό να το τρώνε οι γονείς και να αφήνουν τα παιδιά να κλαίνε, με φρέσκο πρόβειο ή γίδινο ή πρόβειο με κανέλλα και μαστίχα. Αν υπήρχε χώρα, το παγωτό αυτό θα είχε σαρώσει όλα τα βραβεία.

Untitled-1

Μακάρι να υπήρχαν οι άνθρωποι της Γαλακτοκομικής και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. Με συνείδηση, με γνώσεις με πάθος και αγάπη για τη δουλειά τους. Συγχαρητήρια σε όλους και ευχαριστούμε πολύ. Και οι σπουδαστές όλοι ρουφούσαν αυτά που λέγαμε εμείς για την κτηνοτροφία, αφού ήταν και οι ίδιοι κτηνοτρόφοι. Και είπαμε πολλά και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα. Και του χρόνου πιο ακμαίοι, πιο δημιουργικοί και με παγωτό πιο θεϊκό από το θεϊκό!

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στην εξαιρετική συνάδελφο ΛουλούδαΜποσνέα που μας ξενάγησε τόσο ουσιαστικά και πρόθυμα και στο εργαστήριο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!

5