Το EIT FOOD[1] αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα καινοτομίας
στον τομέα των τροφίμων. Από το 2024, ο εθνικός κόμβος στην Ελλάδα
(EIT FOOD HUB GREECE) συντονίζεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Θράκης, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου,
μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ.
Το συγκεκριμένο newsletter περιλαμβάνει δωρεάν ευκαιρίες επιμόρφωσης,
διαγωνισμών και MENTORING, εστιάζοντας στην καινοτομία, την
επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα στο σύστημα τροφίμων, πολλές από
τις οποίες προσφέρουν πιστοποίηση συμμετοχής και χρηματικά έπαθλα.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική μας να φέρουμε τους
φοιτητές και τη νεανική ακαδημαϊκή κοινότητα πιο κοντά σε πρωτοβουλίες
υψηλού επιπέδου με ευρωπαϊκή εμβέλεια, που ενισχύουν τη σύνδεση της
εκπαίδευσης με τις ανάγκες του αύριο.
Με εκτίμηση,
Εύη Σώμαλου
- EIT Food Education_Newsletter_June 2025
EIT Food Education_Newsletter_June 2025