Skip to content
Menu

Δημοσίευση ερευνητικής εργασίας με τίτλο”Determination of antioxidant activity of olive oil cultivars in the region of Epirus, Greece”

Δημοσίευση ερευνητικής εργασίας με τίτλο”Determination of antioxidant activity of olive oil cultivars in the region of Epirus, Greece”: στο περιοδικό Acta Horticulture ( doi. 10.17660/ActaHortic.2024.1407.13). Η εργασία περιλαμβάνεται στον τόμο των πρακτικών του Συνεδρίου XXXI International Horticultural Congress (IHC2022): IX International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables – FAVHEALTH2022.

Μελετήθηκαν η αντιοξειδωτική ενεργότητα,   οι ολικές πολυφαινόλες και  τα φλαβονοειδή σε παραγόμενα ελαιόλαδα από τοπικές καλλιεργούμενες ποικιλίες της Ηπείρου. Η πειραματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Γενικής και -Οργανικής- Χημείας στα πλάισιa εκπόνησης διδακτορικής διατριβής της κ. Νικολέτας Βίτσιου σε συνεργασία μελών του Εργαστηρίου Παραγωγικής Γεωργίας και Φυτοϋγείας του Τμήματος Γεωπονίας.

  • Ata Horticulture
    Ata Horticulture