Skip to content
Menu

ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY SOMED 14-16 JUNE 2022

Tρέχουν τα πράγματα και δεν προλαβαίνουμε. 15 συμμετοχές τουΤμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο δυναμική παρουσία Πανεπιστημίου μετά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Θέματα που παρουσιάστηκαν ο διάλογος της διατροφής και του μικροβιώματος στο γάλα προβατίνων, Ενιαία υγεία και παραγωγή τροφίμων, Μικροβιακή Ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά του σταφυλόκοκκου που απομονώνεται στο γάλα των γιδιών, Γιατί ειδικού τύπου μελιών μπορεί να χαρακτηριστούν ως λειτουργικά τρόφιμα, Ποια είναι η επίδραση της διατροφικής προσθήκης συστατικών πλούσιων σε πολυφενόλες στο κρέας των πτηνών και στο μικροβίωμα του εντέρου τους, Καινοτόμος χρήση υποπροϊόντων της φυτικής παραγωγής στη διατροφή των πτηνών και επίδρασή τους στο μικροβίωμα του εντέρου, Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του Ελληνικού μελιού. Συνεργάτες μας σημαντικοί επιστήμονες όπως ο κ. Αθανάσιος Τσακρης, Καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, η κ. Ευγενία Μπεζιρτζόγλου, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Δρ. Ηλίας Λαγκουβάρδος. Δεν έφταναν αυτά η ομάδα πήρε και το τρίτο βραβείο παρουσίασης για την εργασία της με τίτλο: “Prevalence and antimicrobial-resistance phenotypes of Staphylococcus spp. isolated from dairy goat farms” που παρουσίασε επάξια η υποψήφια διδάκτορας του Εργαστηρίου κ. Κατερίνα Νέλλη και συμμετείχαν οι γνωστοί άγνωστοι της επιστημονικής ομάδας Βόιδαρου, Σκούφος, Τσίνας, Φώτου, Μπόνος, Γκούβα, Εrsanli και η Διευθύντρια του Εργαστηρίου κ.Τζώρα. Άντε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το Παγκόσμιο Συνέδριο Πτηνοτροφίας!