Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας, Διμερής και Πολυμερής Συνεργασία Έρευνας Τεχνολογίας Ελλάδας – Κίνας 2014-2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας υλοποιεί ερευνητικό έργο με τίτλο: «Διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών διατροφής με βάση τα βότανα, ώστε να μειωθεί η χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή του χοιρινού και ορνίθειου κρέατος με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιδράσεις, GreenPro».