Επίσκεψη του τμήματος Γεωπονίας στο εργοστάσιο επεξεργασίας κοτόπουλου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2023Άνοιξε η χρονιά με χαρές και εκδρομική διάθεση καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί με την τελική ημερίδα του ένα ερευνητικό έργο που η σημασία του για όσους το κατανοήσουν είναι μοναδική για τη πτηνοτροφία της χώρας! Ροβολήσαμε λοιπόν για […]
Ο δρόμος του τυριού αποκτά διεθνή εμβέλεια
Ο δρόμος του τυριού του Τμήματος Γεωπονίας του Π. Ιωαννίνων αποκτά διεθνή εμβέλειαH τελευταία ημερίδα του έργου cheese-cult που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του «EqremÇabej» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Επικεφαλής το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων- ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οργάνωση Αργυρώ και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου«EqremÇabej».Οι δυνατότητες συνεργασίας των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας και […]
Ζητείται τεχνικός σύμβουλος για την παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού από εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ
Ζητείται τεχνικός σύμβουλος για την παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού από εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ Εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων με έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ζητά να προσλάβει τεχνικό σύμβουλο για την παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο. Επισυναπτόμενο αρχείο: Job Description – Sheep Milk Yogurt Consultant Title: Job […]
Ερευνητική εργασία 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑOι συνήθεις ύποπτοι εμφανίστηκαν ξανά με τις καμελίνες τους, τη ριγανούλα, τα σκόρδα και το αειθαλές κρίταμο, αλλά με δύο μορφές περιτυλίγματος, σε υδατικό διάλυμα ή ενσωματωμένα […]
Εργασία ΟΜΕΓΑ 3 λιπαρά οξέα και πρόβειο γάλα 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ επίδραση της φυσικά εμπλουτισμένης διατροφής του προβάτου με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική του σύσταση και στο μικροβίωμα του γάλακτος.Σας έχω νέα. Μήπως γνωρίζαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε ειδικά χαρακτηριστικά του πρόβειου γάλακτος με βάση τη διατροφή των προβάτων; Αν […]
Γίδινο γάλα | δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2023
ΤΟ ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣΜια επιστημονική δημοσίευση δεν έχει το σκηνικό του Χόλυγουντ και του ενδιαφέροντος από ευρύ κοινό αλλά όταν πρόκειται για τη γιδοτροφία που η χώρα έχει το 35% των γιδιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τρίτη σε […]
Eργασία για την μικροβιοανθεκτικότητα 2023
Η ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣΗ αύξηση της μικροβιακής αντοχής με την πάροδο των ετών έχει καταστεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, οδηγώντας στην αναπόφευκτη ανάπτυξη εναλλακτικών αντιμικροβιακών παραγόντων που απευθύνονται σε ανθρώπους και ζώα με την έννοια της […]
Επίδραση των ΑΦΦ στο λίπος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑΝJINGΠάλι εδώ είμαστε παραμονές εκλογών! Το ερώτημα που πρωταγωνιστεί είναι εάν υπάρχει λίπος στην Ελληνική κοινωνία και είναι όλοι ορατά ή αόρατα ευτυχισμένοι, ή υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η πλειονότητα είναι λιπόσαρκοι και τείνουν προς τη δυστυχία. Εμείς το παραφράσαμε λίγο το δίλημμα […]
Tissue origin matters αντιπρύτανη Γ.Π.Α.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΓΙΑ Ο ΖΩΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥΑς αλλάξουμε ύφος αλλά όχι ήθος, 2023 έτους γαρ, αλλά και πεδίου έρευνας, αλλά όχι και έρευνα από αυτή που διακαώς επιθυμούμε αλλά είναι δύσκολο να ολοκληρώσουμε μόνοι μας. Eίναι γνωστό ότι το παραγόμενο κολλαγόνο κρατά τη μνήμη του ιστού που προήλθε. Πάνω σε […]
Δημοσίευση ερευνητικού άρθρου στο journal of Agronomy σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Γεωπονίας-Φυτική Παραγωγή) με το Razi University, Iran, και το Agroécologie, INRAE, Institut Agro, Univ. Bourgogne, Univ. Bourgogne Franche-Comté, France
Knowledge of Cover Crop Seed Traits and Treatments to Enhance Weed Suppression: A Narrative Review Η περίληψη του άρθρου παρατίθεται παρακάτω: Cover crops, as either a living plant or mulch, can suppress weeds by reducing weed germination, emergence, and growth, either through direct competition for resources, allelopathy, or by providing a physical barrier to emergence. […]