ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΔΙΠ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΔΙΠ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣΕπισυναπτόμενο αρχείο: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΔΙΠ
Βράβευση συνέδρια ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY SOMED 14-16 JUNE 2022
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟTρέχουν τα πράγματα και δεν προλαβαίνουμε. 15 συμμετοχές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργαστηρίου Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας τροφίμων στο 41ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας στην Υγεία και την Ασθένεια (SOMED). Πέντε με μορφή προφορικής παρουσίασης και δέκα υπό τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων, η πιο […]
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ INSECTFEED AROMA 2023
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΜΑΛΕΥΡΟΥ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΈνα περίεργο ερευνητικό έργομεπιοπερίεργοτίτλοinsectfeedaroma. Tιπροτείνουμε; Να δούμε τη χρήση εντόμων που εκτρέφονται με έναν μοναδικό τρόπο με […]
CHEESE CULT ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
CHEESECULTΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Είναι γεγονός ότι η Λίτσα ενώ τα κάνει όλα δεν τα λέει όλα. Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου για το κλείσιμο του πολυ αναγνωρισμένου έργου CheeseCult υπερέβαινε τα εσκαμμένα! Είχε τη χαρά της συνάντησης με μια ομάδα που οδήγησε ένα έργο σε απίστευτες καινοτομίες. Ο πρώτος βαλκανικός δρόμος του […]
Επίσκεψη του τμήματος Γεωπονίας στο εργοστάσιο επεξεργασίας κοτόπουλου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2023Άνοιξε η χρονιά με χαρές και εκδρομική διάθεση καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί με την τελική ημερίδα του ένα ερευνητικό έργο που η σημασία του για όσους το κατανοήσουν είναι μοναδική για τη πτηνοτροφία της χώρας! Ροβολήσαμε λοιπόν για […]
Ο δρόμος του τυριού αποκτά διεθνή εμβέλεια
Ο δρόμος του τυριού του Τμήματος Γεωπονίας του Π. Ιωαννίνων αποκτά διεθνή εμβέλειαH τελευταία ημερίδα του έργου cheese-cult που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του «EqremÇabej» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Επικεφαλής το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων- ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οργάνωση Αργυρώ και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου«EqremÇabej».Οι δυνατότητες συνεργασίας των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας και […]
Ζητείται τεχνικός σύμβουλος για την παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού από εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ
Ζητείται τεχνικός σύμβουλος για την παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού από εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ Εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων με έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ζητά να προσλάβει τεχνικό σύμβουλο για την παρασκευή πρόβειου γιαουρτιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο. Επισυναπτόμενο αρχείο: Job Description – Sheep Milk Yogurt Consultant
Ερευνητική εργασία 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑOι συνήθεις ύποπτοι εμφανίστηκαν ξανά με τις καμελίνες τους, τη ριγανούλα, τα σκόρδα και το αειθαλές κρίταμο, αλλά με δύο μορφές περιτυλίγματος, σε υδατικό διάλυμα ή ενσωματωμένα […]
Εργασία ΟΜΕΓΑ 3 λιπαρά οξέα και πρόβειο γάλα 2023
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ επίδραση της φυσικά εμπλουτισμένης διατροφής του προβάτου με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στη χημική του σύσταση και στο μικροβίωμα του γάλακτος.Σας έχω νέα. Μήπως γνωρίζαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε ειδικά χαρακτηριστικά του πρόβειου γάλακτος με βάση τη διατροφή των προβάτων; Αν […]
Γίδινο γάλα | δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό 2023
ΤΟ ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣΜια επιστημονική δημοσίευση δεν έχει το σκηνικό του Χόλυγουντ και του ενδιαφέροντος από ευρύ κοινό αλλά όταν πρόκειται για τη γιδοτροφία που η χώρα έχει το 35% των γιδιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τρίτη σε […]