Δημοσίευση ερευνητικής εργασίας με τίτλο”Determination of antioxidant activity of olive oil cultivars in the region of Epirus, Greece”: στο περιοδικό Acta Horticulture ( doi. 10.17660/ActaHortic.2024.1407.13). Η εργασία περιλαμβάνεται στον τόμο των πρακτικών του Συνεδρίου XXXI International Horticultural Congress (IHC2022): IX International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables – FAVHEALTH2022.
Μελετήθηκαν η αντιοξειδωτική ενεργότητα, οι ολικές πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή σε παραγόμενα ελαιόλαδα από τοπικές καλλιεργούμενες ποικιλίες της Ηπείρου. Η πειραματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Γενικής και -Οργανικής- Χημείας στα πλάισιa εκπόνησης διδακτορικής διατριβής της κ. Νικολέτας Βίτσιου σε συνεργασία μελών του Εργαστηρίου Παραγωγικής Γεωργίας και Φυτοϋγείας του Τμήματος Γεωπονίας.