Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) οργανώνει την Τρίτη 5 Απριλίου, ώρα 17.00 μ.μ. ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:
Ελαιόλαδο – Πυρηνέλαιο – Σπορέλαια: Σχέσεις διατροφικής αξίας και οικονομίας. Μια επίκαιρη επιστημονική συζήτηση
Πρόγραμμα
- Σταύρος Βέμμος (Πρόεδρος 4Ε): Κήρυξη έναρξης
- Α’ Μέρος: Σχέσεις οικονομίας-αγορά-τιμές
- Δήμητρα Αλιέως (Οικονομολόγος PhD, εμπειρογνώμων διεθνούς εμπορίου ελαιολάδου, μέλος 4Ε)
- Μανώλης Γιαννούλης (Πρόεδρος ΣΠΕΛ, ΕΔΟΕ)
- Δημήτρης Ψαλτόπουλος (Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Οικονομική Ανάπτυξη και την Αγροτική Πολιτική. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ, μέλος 4Ε)
- Β’ Μέρος: Σχέσεις διατροφικής αξίας
- Αντωνία Τριχοπούλου (Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επίτιμο μέλος 4Ε)
- Δημόπουλος Κωνσταντίνος (Χημικός, Ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ, με έρευνα στα λιποειδή και την εμπλοκή τους στη φλεγμονή και τις φλεγμονώδεις ασθένειες, μέλος 4Ε)
- Ανδρικόπουλος Νίκος (Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μέλος 4Ε)
- Μπόσκου Γεώργιος (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μέλος 4Ε)
Θα επακολουθήσει συζήτηση.
Θα συντονίσει ο Βασίλης Ζαμπούνης (Γεωργοοικονομολόγος, συγγραφέας, δημοσιογράφος, εκδότης Ελιά & Ελαιόλαδο, Olivenews.gr, μέλος 4Ε).
Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη για όλους μέσω livestreaming στην ακόλουθη διεύθυνση:
Ημερίδα 4Ε 5/4/2022
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/events/1048633556031139/?ref=newsfeed